Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μετά το γάλα, η αμόλυβδη μπαίνει στο στόχαστρο των καταναλωτικών οργανώσεων

Μετά το γάλα, η αμόλυβδη μπαίνει στο στόχαστρο των καταναλωτικών οργανώσεων

Η αγορά των καυσίμων θα είναι ο επόμενος (μετά το γάλα και τα ζυμαρικά) στόχος των Οργανώσεων για την προστασία του καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Οργανώσεις θα καλέσουν τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ στην αμόλυβδη. Η ημερομηνία εξετάζεται.

30

Η αγορά των καυσίμων φαίνεται να είναι ο επόμενος (μετά το γάλα και τα ζυμαρικά) στόχος των Οργανώσεων για την προστασία του καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Οργανώσεις θα καλέσουν τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ στην αμόλυβδη. Η ημερομηνία εξετάζεται.

Το αν οι πολίτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα μειώσουν τις μετακινήσεις τους με το Ι.Χ., θα αποδειχθεί στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η κίνηση αυτή δείχνει το μεγάλο πρόβλημα με την έξαρση της κερδοσκοπίας στα καύσιμα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες καταναλωτές και το οποίο έχει έλθει στην επιφάνεια με μελέτες και πορίσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα του Σαββάτου, μόνο τον τελευταίο μήνα, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8 λεπτά το λίτρο, έναντι 4,3 λεπτών το λίτρο στη Γαλλία, 3,9 λεπτών στην Ισπανία και 4,9 λεπτών στη Γερμανία.

Δηλαδή, ενώ σε αυτές τις χώρες η μέση αύξηση δεν ξεπέρασε το 3,5%, στην Ελλάδα έφθασε το 7%, δηλαδή διπλασιάστηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο