Προς αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. δολαρίων η Lehman Brothers για να καλύψει τις ζημίες
Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ίσως εξαναγκαστεί να προχωρήσει η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες σε επίπεδο τριμήνου για πρώτη φορά από το 1994.
Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 4 δισ. δολάρια ίσως εξαναγκαστεί να προχωρήσει η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες σε επίπεδο τριμήνου για πρώτη φορά από το 1994, χρονιά σητν οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα νέα κεφάλαια θα αντληθούν, κατά πάσα πιθανότητα, μέσω πώλησης κοινών μετοχών, η οποία θα περιορίσει τα ποσοστά των υφιστάμενων μετόχων.
Όπως επισημαίνει η WSJ, το ποσό που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η Lehman υποδηλώνει ότι οι ζημίες της στο δεύτερο τρίμηνο ίσως ξεπεράσουν τα 300 εκατ. δολάρια (50-75 σεντς/μετοχή), τα οποία προβλέπουν ορισμένοι αναλυτές σύμφωνα με το Bloomberg.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί κατά τη δημοσιοποίηση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Lehman, την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Ιουνίου.
Η Lehman είχε αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 6 δισ. δολάρια το 2007.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας