Πολλά φιλικά παιχνίδια με χρώμα ...euro και όχι μόνο διεξάγονται αυτές τις ημέρες στα γήπεδα του κόσμου. Η Αγγλία δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των ΗΠΑ στο «Γουέμπλεϊ» (2-0), ενώ η Ολλανδία έμεινε ισόπαλη 1-1 με τη Δανία στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν. Η Ρωσία, προσεχής αντίπαλος της Εθνικής στο Euro, νίκησε με 2-1 τη Σερβία.
Πολλά φιλικά παιχνίδια με χρώμα … euro και όχι μόνο διεξάγονται αυτές τις ημέρες στα γήπεδα του κόσμου.
Η Αγγλία δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των ΗΠΑ στο «Γουέμπλεϊ» (2-0), με τον «μοιραίο» παίκτη του τελικού του Champions League, Τζον Τέρι να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο αμυντικός της Τσέλσι άνοιξε το σκορ για τα «λιοντάρια» στο 38’, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 59’ ο Στίβεν Τζέραρντ. Επίσης, η Ρωσία, προσεχής αντίπαλος της Εθνικής στο Euro, νίκησε με 2-1 τη Σερβία.
Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Πόγκρεμπνιακ, οι Σέρβοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 40’ με τον Πάντελιτς, όμως στο 48’ ο Παβλιουτσένκο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Φιλικό προετοιμασίας για την τελική φάση του EURO έδωσαν στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν η Ολλανδία με τη Δανία. Οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν με ην απόδοσή τους, αφού έμειναν στο 1-1 με τους Δανούς.
Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στο 29 έδωσε το προβάδισμα στους «οράνιε», αλλά οι Σκανδιναβοί απάντησαν στο 56 με τον Πόουλσεν, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Σε άλλο διεθνές φιλικό που έγινε στo Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η Ουαλία επικράτησε 1-0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, πέτυχε στο 44ο λεπτό ο Εβανς.
Τα αποτελέσματα των σηματικότεων φιλικών αναμετρήσεων:
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Απορρίφθηκε από την ΔΕΑΒ η αναστολή απόφασης τιμωρίας που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο ματς στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες εξέδρες.
Η Λίβερπουλ ολοκληρώνει μια τραγική σεζόν, οι φήμες για την απομάκρυνσή του συνεχίζονται, ωστόσο ο ίδιος ο Άρνε Σλοτ είναι βέβαιος πως θα είναι στον πάγκο της και του χρόνου.