Διαψεύδει τα περί Μπενφίκα ο Πεσέιρο, που θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό
Την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στην Μπενφίκα εξέφρασε ο Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος περιμένει τη συνάντησή του με την «πράσινη» διοίκηση προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της συνεργασίας τους.
Την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στην Μπενφίκα εξέφρασε ο Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος περιμένει τη συνάντησή του με την «πράσινη» διοίκησηπροκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της συνεργασίας τους.
Ειδικότερα, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του, «Αntenna 1»:
«Όλα όσα ακούστηκαν περί επιστροφής μου στην Μπενφίκα είναι φήμες. Κανείς δεν έχει μιλήσει μαζί μου από την Μπενφίκα για το ενδεχόμενο να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η ομάδα έχει ήδη επιλέξει προπονητή και άλλωστε δεν σκέφτομαι καθόλου αυτή τη στιγμή να επιστρέψω στην Πορτογαλία».
Στη συνέχεια, ο Πεσέιρο μίλησε και για τη διαδικασία των πλέι οφ στην Ελλάδα και για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League:
«Πριν από πέντε χρόνια η Ελλάδα όπως και η Πορτογαλία έβγαζε τρεις ομάδες στο Champions League. Ο πρωταθλητής και ο δεύτερος πήγαιναν κατευθείαν στους ομίλους, ενώ ο τρίτος έδινε προκριματικά. Τώρα όμως ακόμα και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα δώσει προκριματικά, ενώ ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους.
» Εφέτος το πρωτάθλημα ήταν πιο αμφίρροπο. Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το πρωτάθλημα, αλλα στα πλέι –οφ ήμασταν πολύ δυνατοί».
Μιλώντας για την εμπειρία του μέχρι στιγμής από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πεσέιρο είπε:
«Το ελληνικό πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται από πίεση, αστάθεια και έχει πολλά συναισθήματα. Οι Έλληνες ζουν έντονα το ποδόσφαιρο και αυτό έχει πολλά καλά, αλλά και πολλά άσχημα…
» Η πίεση στους προπονητές εδώ είναι πολύ μεγάλη και χαρακτηριστικό είναι πως από τους 16 τεχνικούς που ξεκίνησαν στο πρωτάθλημα, μόνο τρεις, μαζί με μένα, δεν απολύθηκαν».
Τέλος, ο Ζοζέ Πεσέιρο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης:
«Ο Καρβαλιάλ έχει ήδη αποδείξει την ποιότητα του στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως έχει τα προσόντα και τις ικανότητες για να επιτύχει και στο διεθνές στερέωμα».
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Η Χάποελ Τελ Αβίβ αποκλείστηκε από το Final-4, ωστόσο ο πρόεδρός της Οφέρ Γιανάι είχε ακόμη πράγματα να πει μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια στο Game 5.
Ο Πέδρο Μαρτίνεθ ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς, η Βαλένθια είναι η έπληξη της χρονιάς και ο Ισπανός τεχνικός αναρωτήθηκε... τι άλλο στόχο μπορεί να έχει η ομάδα του μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.