Αντιμέτωπες με απώλειες 600 δισ. δολαρίων οι εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
Οι εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα έλθουν, πιθανώς, αντιμέτωπες με απώλειες τουλάχιστον 600 δισ. δολαρίων, καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου πλήττει τράπεζες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με έκθεση ελβετικής τράπεζας.
Οι εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα έλθουν, πιθανώς, αντιμέτωπες με απώλειες τουλάχιστον 600 δισ. δολαρίων, καθώς η κρίση που πυροδότησε η κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου πλήττει τράπεζες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS AG που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Ο εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν, προς το παρόν, αποκαλύψει απομειώσεις αξιών και παραγραφές χρεών άνω των 160 δισ. δολαρίων.
Οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές πρόκειται να έχουν απώλειες 350 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της UBS.
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο να υποστεί η οικονομία μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι υπαινίσσεται η άποψη που σήμερα επικρατεί», υπογραμμίζει ο επικεφαλής για τη χάραξη στρατηγικής της UBS στην ευρωπαϊκή πιστωτική αγορά Ζερό Σαρπίν.
«Ολα τα επενδυτικά σχέδια, τα οποία χαράχτηκαν στη βάση ενός ισχυρού και ανθεκτικού οικονομικού υπόβαθρου, πρέπει να επανεξεταστούν», συμπληρώνει.
Χθες, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία του πλανήτη American International Group Inc. ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες ζημίες τριμήνου στην 89 ετών ιστορία της, μετά από απομειώσεις αξιών ύψους 11,1 δισ. δολαρίων αναφορικά με παράγωγα που σχετίζονταν, εν μέρει, με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου.
Παράλληλα, η -με έδρα το Λονδίνο- Peloton Partners LLP ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί δανεισμού στη Γουόλ Στριτ την υποχρεώνουν να παύσει τη λειτουργία hedge fund 1,8 δισ. δολαρίων.
«Η κατάρρευση του βασικού fund της Peloton υπενθυμίζει σε όλους τους επενδυτές ότι ο χθεσινός ανερχόμενος αστέρας ενδέχεται να είναι ο αυριανός ηττημένος», σημειώνει ο Σαρπίν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας