Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω κλίματος νευρικότητας στις διεθνείς αγορές, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω κλίματος νευρικότητας στις διεθνείς αγορές, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,61% στις 4.339,36 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 153,5 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει έως τις 4.413 μονάδες.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι χθες, Πέμπτη, στην ώρα των δημοπρασιών και ενώ ο γενικός δείκτης ήταν σε αρνητικό πρόσημο, δόθηκαν μαζικές εντολές αγοράς σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα η αγορά να κλείσει σε θετικό πρόσημο.
Αντίστοιχες ή αντίστροφες κινήσεις έχουν παρατηρηθεί σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, προκαλώντας ανησυχία στο επενδυτικό κοινό.
Τα βλέμματα στρέφονται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς τη Δευτέρα ανακοινώνει αποτελέσματα η EFG Eurobank (-0,94% στα 19 ευρώ) και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η Τράπεζα Πειραιώς (+0,66% στα 21,50 ευρώ).
Η Εθνική υποχωρεί κατά 1,83% στα 40,70 ευρώ, όπως και η Alpha Bank (-1,48% στα 21,26 ευρώ).
Κέρδη 0,71% για την ΔΕΗ στα 28,30 ευρώ και απώλειες 0,58% για τον Μυτιληναίο στα 10,24 ευρώ. Η διοίκηση της Επιχείρησης ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την ένταξη της μονάδας της Endesa Hellaw στο σύστημα, αλλά ως αυτοπαραγωγού.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, μόνη αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα, εκτιμάται ότι θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της μονάδας ως συμπαραγωγού στο σύστημα.
Πάντως, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, στήριξε τη σύναψη συνεργασιών με ξένες επιχειρήσεις, ενώ εμφανίστηκε θετικός ως προς την ενδεχόμενη λειτουργία μονάδων λιθάνθρακα.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,56%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 0,10% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατά 0,13%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 103 ενισχύονται, 123 υποχωρούν και 97 είναι αμετάβλητες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας