Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πάνω από τα 91 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου

Πάνω από τα 91 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου

Το πετρέλαιο επέκτεινε τα κέρδη του την Παρασκευή, ανεβαίνοντας πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι, αφού οι επενδυτές εκτιμούν ότι η κακοκαιρία στις ΗΠΑ θα ενισχύσει τη ζήτηση καυσίμων. Ανοικτό ενδεχόμενο για μείωσης της παραγωγής αφήνει ο ΟΠΕΚ.

27

Το πετρέλαιο επέκτεινε τα κέρδη του την Παρασκευή, ανεβαίνοντας πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι, αφού οι επενδυτές εκτιμούν ότι η κακοκαιρία στις ΗΠΑ θα ενισχύσει τη ζήτηση καυσίμων και καθώς η τιμή δεν υποχώρησε κάτω από το όριο των 86 δολαρίων.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου έκλεισε αυξημένη κατά 3,66 δολάρια, στα 91,77 δολάρια το βαρέλι, στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX).

Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο Μπρεντ έκλεισε με αύξηση 3,43 δολαρίων, στα 91,94 δολάρια το βαρέλι.

«Η αγορά είναι σε διάθεση κάλυψης θέσεων short, αφού βρήκε στήριξη κοντά στα 86 δολάρια αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι traders είναι ακόμη επιφυλακτικοί για περαιτέρω ράλι» είπε στο Reuters αναλυτής της Kanetsu Asset Management στο Τόκιο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε όμως ότι ο φόβος πως η ύφεση στις ΗΠΑ θα μπορούσε να περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου στη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα του κόσμου διατηρεί τις τιμές πολύ χαμηλότερα από την τιμή-ρεκόρ των 100,09 δολαρίων στην αρχή του έτους.

Μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ;

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι τεσσάρων κρατών μελών του ΟΠΕΚ, το καρτέλ προσανατολίζεται σε μείωση της παραγωγής, το Μάρτιο, ώστε οι τιμές να μην υποχωρήσουν κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους υπουργείων Πετρελαίου του ΟΠΕΚ, σε περίπτωση που οι τιμές βρίσκονται πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, κατά τη συνάντηση των υπουργών στις 5 Μαρτίου, το καρτέλ θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του.

Ένας τρίτος αξιωματούχος εκτίμησε πως το επίπεδο των 80 δολαρίων θα σηματοδοτήσει την ανάγκη για μείωση της παραγωγής, ενώ ένας τέταρτος υποστήριξε πως τα 70 δολάρια θα είναι «ανεπίτρεπτα» για τα περισσότερα κράτη μέλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο