To 21% της Forthnet έναντι 94 εκατ. ευρώ απέκτησαν οι GΟ, Emirates Telecom
H εταιρία GO με έδρα την Μάλτα και η Emirates International Telecommunications (EIT) εξαγόρασαν το 21% της Forthnet έναντι συνολικού ποσού 93,8 εκατ. ευρώ (11,50 ευρώ/μετοχή), όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη.
H εταιρία GO με έδρα την Μάλτα και η Emirates International Telecommunications (EIT) εξαγόρασαν το 21% της Forthnet έναντι συνολικού ποσού 93,8 εκατ. ευρώ (11,50 ευρώ/μετοχή), όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη.
Οι βασικοί μέτοχοι της Forthnet, η επενδυτική εταιρία Novator Equities και η Cycladic Fund καθώς και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συμφώνησαν να πουλήσουν το ποσοστό τους, έναντι 93,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στο χρηματιστήριο.
«Η Forthnet ενημερώθηκε [από τους μετόχους]ότι υπέγραψαν συμφωνητικό μεταβίβασης για την πώληση 8.158.912 μετοχών, μετά των δικαιωμάτων ψήφου, της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 21% του μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι του ποσού των 93.827.488 ευρώ».
»Ησυναλλαγή έχει συμφωνηθεί στην τιμή των 11,5 ευρώ ανά μετοχή» είπε η εταιρία.
Οι δύο πρώτοι μέτοχοι, Novatοr και Cycladic, συμφώνησαν να μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών τους, μετά των δικαιωμάτων ψήφου, δηλαδή, 3.934.068 μετοχές (10,12%) και 2.224.844 μετοχές (5,73%) αντίστοιχα, ενώ το ΙΤΕ συμφώνησε να μεταβιβάσει από το σύνολο των 4,412,465 μετοχών που κατέχει και που αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,36% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, 2.000.000 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Μετά από την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ΙΤΕ θα εξακολουθεί να είναι μέτοχος της Forthnet με 2.412.465 μετοχές, μετά των δικαιωμάτων ψήφου, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,21% του μετοχικού της κεφαλαίου.
ΗEmirates International Telecommunicationsείναι κοινοπραξία μεταξύ της Dubai Investment Group και της Tecom Investment. Η Tecom Investment ελέγχεται από τη Dubai Holding, όπως και η DIG, με τη δεύτερη να ανήκει στο Dubai Group, το χρηματοπιστωτικό βραχίονα της Dubai Holding.
Στο Dubai Group ανήκει και η Dubai Financial Group, η οποία είναι εκ των βασικών μετόχων της Marfin Investment Group.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας