Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει η ΓΣΕΕ στις 13 Φεβρουαρίου
Επικυρώθηκε την Τετάρτη από την ΓΣΕΕ η προαναγγελθείσα, για τις 13 Φεβρουαρίου, 24ωρη γενική απεργία και η διοργάνωση συλλαλητηρίων, την ίδια ημέρα, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Ανοιχτό το ενδεχόμενο και δεύτερης 24ωρης απεργίας.
Επικυρώθηκε την Τετάρτη από την ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ η προαναγγελθείσα, για τις 13 Φεβρουαρίου, 24ωρη γενική απεργία και η διοργάνωση συλλαλητηρίων, την ίδια ημέρα, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και δεύτερης 24ωρης απεργίας, σε ημέρα που θα προσδιορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας «ανάλογα με την εξέλιξη των διεκδικήσεών μας».
Η ΓΣΕΕ αντιδρά στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, στις προτάσεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εκτιμώντας ότι «προετοιμάζονται σκληρές αντιασφαλιστικές ανατροπές», καθώς επίσης και στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.
«Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και επιχειρήσεων του κράτους όπως λιμάνια, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, που οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο, αποτελεί πρώτης προτεραιότητας αίτημα για τους εργαζόμενους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Τονίζεται, τέλος, ότι τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της ΓΣΕΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες «για τον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων αλλά και των εργαζομένων με συσκέψεις ομοσπονδιών – εργατικών κέντρων και σωματείων μελών, για την πανεργατική καθολική συμμετοχή στην απεργία».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.