Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου ζήτησε με δήλωση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή διαρροές κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα από την ίδρυση ομίλου προβληματισμού από το «ρεύμα».

53

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου ζήτησε με δήλωση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή διαρροές κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη που αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα από την ίδρυση ομίλου προβληματισμού από το «ρεύμα».

O κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε το αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε στο γραφείο του από το γραφείο του κ. Βενιζέλου και μένει να οριστεί ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης.

Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Σε μία στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη για την κυβέρνηση, ανώνυμοι κύκλοι διακινούμενοι από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τροφοδότησαν σωρεία δημοσιευμάτων για απειλές διαγραφής εάν συσταθεί ένα σωματείο πανεπιστημιακών και άλλων ενεργών πολιτών που κινούνται στον ευρύτερο χώρο των ιδεών της κεντροαριστεράς. Και αυτό την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ενθαρρύνει την ίδρυση μη κυβερνητικών οργανώσεων, άτυπων δικτύων επικοινωνίας, ομίλων, δεξαμενών σκέψης κ.ο.κ. και πιστοποιεί τα σχήματα αυτά ώστε να μετέχουν στο Συνέδριο του».

Παράλληλα, ο Ευ.Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι στα σύγχρονα δημοκρατικά κόμματα τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να τίθενται και να διευκρινίζονται με καλόπιστο ευθύ και ουσιαστικό τρόπο, ώστε να μη δημιουργούνται σκόπιμα παρεξηγήσεις από όσους αναζητούν ή κατασκευάζουν αφορμές.

Ο ίδιος σημειώνει ότι μονή επιδίωξη πρέπει να είναι όχι η εσωστρέφεια αλλά η υπέρβαση της πολιτικής και ηθικής κρίσης που προκαλεί ή ανέχεται η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης ερωτηθείς για το θέμα που έχει προκύψει, τόνισε: «Ο ελληνικός λαός θέλει από εμάς να πορευόμαστε με ενιαία, συντεταγμένη και ισχυρή φωνή, με μοναδικό και αποκλειστικό γνώμονα τα προβλήματα του λαού και της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης διέψευσε σενάριο, που δημοσιεύθηκε σε βελγική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία υπάρχει πρόταση στους κόλπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνωρίζει κάτι σχετικό και πολύ περισσότερο δεν έχει αποδεχθεί τέτοια πρόταση. «Μοναδική έγνοια του κ. Παπανδρέου είναι η χώρα μας και πως θα μπορέσει να απαλλαγεί από την παρακμή στην οποία οδηγήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο