Προς τις 5.300 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται στην περιοχή των 5.300 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,99% στις 5.298,60 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε 58,5 εκατ. ευρώ.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης η ΔΕΗ (+1,81% στα 26,98 ευρώ). Η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, ξανά με εκπροσώπους των εργαζομένων για να εξετάσουν το θέμα της δημιουργίας νέων μονάδων παραγωγής και αντικατάστασης των παλαιών.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι τα σχέδια αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, όπως η διάσπασή της σε μικρότερες εταιρείες και η είσοδος ιδιωτών στην παραγωγή, θα καθυστερήσουν λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων. H HSBC αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη ΔΕΗ σε «neutral» από «underweight» και αύξησε την τιμή-στόχο στα 29 από 16 ευρώ.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις τράπεζες.
Η Τράπεζα της Ελλάδος ενισχύεται κατά 0,97% στα 93,75 ευρώ μετά τις δηλώσεις του κ. Γκαργκάνα ότι εξετάζεται η διανομή μίας δωρεάν προς τέσσερις παλαιές μετοχές της ΤτΕ.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, Κύπρου (+1,81% στα 13,50 ευρώ), Πειραιώς (+1,07% στα 28,46 ευρώ), Εθνική (+0,85% στα 47,40 ευρώ) και Alpha Bank (+1,59% στα 25,60 ευρώ).
Ο ΟΤΕ καταγράφει κέρδη 1,28% στα 25,38 ευρώ. Η UBS αύξησε την τιμή-στόχο τστα 28,7 από 26,5 ευρώ και διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση «buy».
Ενδιαφέρον και για τις μετοχές των ΟΛΘ (αμετάβητη στα 30,06 ευρώ) και ΟΛΠ (+1,28% στα 25,30 ευρώ), εν αναμονή εξελίξεων για την παραχώρηση σε ιδιώτες των εμπορευματικών κέντρων.
Ο FTSE/ASE 20ενισχύεται κατά 1,15%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 0,45%, ενώο FTSE/ASE Small Cap 80κατά0,82%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται,153 ενισχύονται,34 υποχωρούν και190 είναι αμετάβλητες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.