Στις 5 Δεκεμβρίου θα δικαστούν οι 20 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη
Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 διαδηλωτών, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Σε δέκα από τους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης.
Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 διαδηλωτών, που συνελήφθησαν, το βράδυ της Δευτέρας, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για το θάνατο του 25χρονου Νιγηριανού μικροπωλητή, στην Καλαμαριά.
Σε δέκα από τους συλληφθέντες εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης. Στις 5 Δεκεμβρίου ορίστηκε ρητή δικάσιμος και στη συνέχεια κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο μεταξύ, οι συνήγοροι τους διατύπωσαν καταγγελίες για παράνομη κατακράτηση, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των συλληφθέντων. Διαμήνυσαν δε ότι προσανατολίζονται στην άσκηση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Παύλος Νικολαϊδης, δήλωσε ότι όλες οι ενέργειες «έγιναν σε νόμιμα πλαίσια».
Εν τω μεταξύ νέα συγκέντρωση για πορεία διαμαρτυρίας στις 18:30 προγραμματίζεται την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη στην Καμάρα.