Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, δηλώνει ο Ευ.Μεϊμαράκης
Εκλογές το Μάρτιο του 2008 «ψήφισε» ο υπουργός Αμυνας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν παίζει με τους θεσμούς. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας «βλέπει» και ο Θ.Πάγκαλος, ενώ ο Γ.Αλογοσκούφης δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής ότι δεν αποκλείει καμία ημερομηνία.
Εκλογές το Μάρτιο του 2008 «ψήφισε» ο υπουργός Αμυνας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν παίζει με τους θεσμούς. Ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι η εκλογολογία συντηρείται από το ΠΑΣΟΚ για να συσπειρώνεται.
Μιλώντας στην Απογευματινή της Δευτέρας ο κ. Μεϊμαράκης διαχωρίζει την εκλογολογία από το εκλογικό κλίμα: «Την εκλογολογία τη συντηρεί το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του λόγους: για να συσπειρώνεται, αλλά και για να μπορεί ο αρχηγός του να περιοδεύει, να σηκώνει τους τόνους, να πολώνει και να δίνει εικόνα κάθε Σαββατοκύριακο.
» Η εκλογολογία και η σεναριολογία, όμως, των ημερών δεν επηρεάζει κανέναν. Οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, καθώς αντιλαμβάνονται ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος για προσφυγή στις κάλπες. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς και δεν υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών.
» […] Βέβαια, εφόσον συντρέξουν σοβαροί λόγοι, κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον πρωθυπουργό το δικαίωμα που του δίνει το Σύνταγμα.»
Για το θέμα των εκλογών ρωτήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά:
«Εγώ δεν αποκλείω καμία ημερομηνία για τις εκλογές. Αν με ρωτήσετε ποια νομίζεις ότι είναι η κατάλληλη ημερομηνία δεν μπορώ να αποκλείσω καμία.»
Για την προσφυγή στις κάλπες ρωτήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλος. Μιλώντας στο Έθνος της Δευτέρας ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς αν ο κ. Καραμανλής χάσει τις πρόωρες εκλογές, η θέση του στη ΝΔ θα καταστεί επισφαλής.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά είναι αυτή που «παίζει» -λόγω ανασφάλειας- με την ημερομηνία των εκλογών, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα.
Στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας των εκλογών παρέπεμψε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σε ερώτηση σχετική με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που μιλούν για την ανάγκη ή μη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.
Σε ερώτηση που αναφερόταν στις πρόσφατες παραινέσεις του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς «να αφιερωθούν στα προβλήματα της καθημερινότητας» και την ενδεχόμενη συνάρτηση αυτής της επισήμανσης με τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός στη συγκεκριμένη ομιλία του έκανε πολλές αναφορές. Μία απ αυτές ήταν αυτή που μνημονεύεται στην ερώτηση, η οποία υπενθύμισε το αυτονόητο, πως δηλαδή, μια κυβέρνηση φυσικά ασχολείται συστηματικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας».
»Στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου εξάλλου, ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλα τα θέματα που πρέπει να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της δράσης όλων των υπουργών. Η αποτελεσματικότητα μιας κυβέρνησης άλλωστε μετριέται από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει αυτά τα προβλήματα και δίνει λύσεις. Η σημερινή κυβέρνηση και τα προσεγγίζει αποτελεσματικά και δίνει λύσεις».