Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση από την Πάρο

Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση από την Πάρο

Αιχμές για την εξωτερική πολιτική της χώρας, με αφορμή τη ματαίωση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα στην Κωνσταντινούπολη, άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Πάρο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και για τις πρόσφατες πυρκαγιές.

71

Αιχμές για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη ματαίωση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα στην Κωνσταντινούπολη, άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κηρύσσοντας την Κυριακή την έναρξη των εργασιών του «Συμποσίου της Σύμης», το οποίο φέτος διεξάγεται στην Πάρο.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο, όπως τόνισε, περνάει πάλι κρίσιμες στιγμές. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη ματαίωση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα και σχολίασε ότι «σε τέτοιες στιγμές, η Ελλάδα δεν πρέπει να σιωπά».

Αυτές τις μέρες, προσέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η στήριξη μας πρέπει να εκδηλώνεται πιο άμεσα και να είναι πιο ορατή. Ζήτησε δε, από την κυβέρνηση, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και των συναντήσεων και συζητήσεων που έχει η ΕΕ με την Τουρκία.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα πλήγματα που δέχθηκε η χώρα το τελευταίο διάστημα από τις πυρκαγιές, καθώς το βασικό θέμα του φετινού συμποσίου είναι το περιβάλλον. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες της για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ήταν απούσα, ενώ μεγέθυνε προβλήματα που παρουσιάστηκαν ή δημιούργησε και νέα.

«Το ΠΑΣΟΚ» τόνισε, «ως κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να αποκαταστήσει τις ζημιές, να αποζημιώσει τους πληγέντες, αλλά κυρίως να δημιουργήσει και πάλι τις υποδομές και τις συνθήκες ασφαλείας του πολίτη και της περιουσίας του».

Το φετινό Συμπόσιο της Σύμης είναι αφιερωμένο στο δημοσιογράφο και εμπνευστή του, Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος χάθηκε πρόσφατα.

Στην Πάρο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Εσθονίας, Τομάς Ίλβες, ο πρώην υπουργός οικονομίας της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς, και η Ιπέκ Τζεμ, δημοσιογράφος και κόρη του αείμνηστου υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας.

Νωρίτερα, ο κ.Παπανδρέου είχε συνάντηση με τοπικά κομματικά στελέχη, όπου συζητήθηκε ο εκλογικός σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να πάει ούτε μία μέρα χαμένη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο