Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σύντομα η πώληση ποσοστού μεγαλύτερου του 15% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Σύντομα η πώληση ποσοστού μεγαλύτερου του 15% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Η κυβέρνηση θα μειώσει το ποσοστό που κατέχει το Δημόσιο (65%) στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πουλώντας τουλάχιστον 15% σε επενδυτές σύντομα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας. Οι φήμες λένε ότι το placement ολοκληρώνεται την Τρίτη.

93

Η κυβέρνηση θα μειώσει το ποσοστό που κατέχει το Δημόσιο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) πουλώντας τουλάχιστον 15% σε επενδυτές σύντομα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, αναφέρει το Reuters .

«Επίκειται πώληση τουλάχιστον 15% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τις επόμενες εβδομάδες», είπε συγκεκριμένα ο κ. Δούκας προσθέτοντας ότι το ποσοστό του Δημοσίου «αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 50%», από 65% που είναι σήμερα.

Οι πληροφορίες λένε ότι το ποσοστό που θα διατεθεί θα είναι σίγουρα πάνω από 15% και λιγότερο από 20%. Επίσης, υποστηρίζουν, ότι οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ξεκινήσει και θα οριστικοποιηθούν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ το placement θα ολοκληρωθεί αύριο, Τρίτη 10 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση του ΤΤ εντάσσεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης για το 2007, με στόχο την είσπραξη εσόδων για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ΤΤ ανέρχεται στα 2,52 δισ. ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν, με τις τρέχουσες τιμές η πώληση ποσοστού 15% θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 378 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Η μετοχή του ΤΤ έκλεισε την Δευτέρα με άνοδο 0,56% στα 18 ευρώ.

Για εθνικό έγκλημα μιλά ο ΣΥΝ

«Η αιφνιδιαστική, με άκρα μυστικότητα, επιχείρηση της κυβέρνησης να πωλήσει νέο πακέτο μετοχών του Τ.Τ. αποτελεί και ως ουσία και ως μεθόδευση ένα μείζον εθνικό έγκλημα. Με την πώληση νέου πακέτου μετοχών του ΤΤ ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του και την παράδοσή του σε ιδιωτικά συμφέροντα, πράγμα που θα διαλύσει την ταμιευτηριακή αποταμίευση στη χώρα μας και θα εντάξει πλήρως και το ΤΤ στις ληστρικές πρακτικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος» δήλωσε ο Παν.Λαφαζάνης, εκ μέρους του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ξεκίνησε άτυπα η διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών του ΤΤ.


«Η ιδιωτικοποίηση του ΤΤ, την οποία κινδυνεύει να ακολουθήσει η παράδοση της Αγροτικής Τράπεζας σε στρατηγικό επενδυτή, ισοδυναμούν με το ουσιαστικό τέλος κάθε δημόσιας παρέμβασης στον χρηματοπιστωτικό χώρο. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις και μάλιστα στρατηγικής σημασίας. Πολύ περισσότερο, δεν έχει δικαίωμα και εξουσιοδότηση να παραδώσει πλήρως το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας στην απληστία και την ασυδοσία του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και στην κερδοσκοπία των κεφαλαιαγορών» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο