Νέες καταγγελίες από πλευράς κυβέρνησης για τον συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου
Νέος γύρος καταγγελιών από πλευράς κυβέρνησης για τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου. Ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Μανώλης αναφέρθηκε σε μία νέα υπόθεση που αφορά στη σύζυγο του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και για τη γραμματέα του Π.Ευθυμίου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας. Έντονη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Νέος γύρος καταγγελιών από πλευράς κυβέρνησης για τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης αναφέρθηκε σε μία νέα υπόθεση που αφορά στη σύζυγο του κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και για τη γραμματέα του Πέτρου Ευθυμίου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας. Έντονη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, η σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου δίδασκε την περίοδο που εκείνος ήταν αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ δέκα μαθήματα τον μήνα σε δύο διαφορετικά ΙΕΚ (νοσηλευτική, χειρουργική, ορθοδοντική και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών) χωρίς να έχει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, καθώς ήταν απόφοιτη λυκείου. Το ΠΑΣΟΚ απαντά ότι η σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου δεν δίδασκε στο συγκεκριμένο ΙΕΚ, αλλά ήταν απουσιολόγος.
Ο κ. Μανώλης κατήγγειλε ακόμη ότι η γραμματέας του νυν εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Παιδείας, ενώ εργαζόταν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης στο γραφείο του κ. Ευθυμίου, κατείχε παράλληλα τη θέση της ειδικού συμβούλου του ΟΕΕΚ και της διευθύντριας στο ΙΕΚ Σίνδου της Θεσσαλονίκης. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε και για αυτό το ζήτημα υπήρχε σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχε ασυμβίβαστο για τις θέσεις τις οποίες κατείχε.
Εξάλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο κ. Παπακωνσταντίνου ως πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας επέτρεψε ως πρόεδρος αγοραπωλησίες ζημιογόνων ομολόγων.
Απαντήσεις Παπακωνσταντίνου, Ευθυμίου
Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στα παραπάνω, έκανε λόγο για συνέχεια της «συκοφαντικής εκστρατείας» εναντίον του, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε πότέ πρόεδρος του ΟΕΕΚ, αλλά αντιπρόεδρος του ΔΣ χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες. Επίσης τόνισε πως:
«Η σύζυγός μου ουδέποτε απασχολήθηκε ως εκπαιδεύτρια στα γνωστικά αντικείμενα που της καταλογίζουν οι συντάκτες της έκθεσης. Απασχολήθηκε σύμφωνα με το διαφανές κανονιστικό πλαίσιο του ΟΕΕΚ, όπως και άλλοι 6.000 εργαζόμενοι ανά εξάμηνο ως επιμελήτρια εργαστηριακών χώρων (προμήθεια εργαστηριακών υλικών, ευταξία εργαστηρίων κ.λπ.) είτε ως ελέγκτρια του παρουσιολογίου των αποφοίτων της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης στους εργασιακούς χώρους (εργοτάξια, εργοστάσια κ.λπ.).
»Τέλος, για το συγκεκριμένο πόρισμα για τον ΟΕΕΚ είναι γνωστό ότι, ύστερα από μηνυτήριες αναφορές στους συντάκτες – επιθεωρητές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τόσο της αρχικής όσο και της τελικής έκθεσης ελέγχου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συναυτουργία. Η εν λόγω δίωξη εκδικάζεται το Σεπτέμβριο του 2007.
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Ευθυμίου, αναφέρει ότι «είναι απολύτως ψευδή όσα αναφέρονται περί πορίσματος του 2006, για τον ΟΕΕΚ, ως αποτέλεσμα μιας δήθεν κάθαρσης της Νέας Δημοκρατίας» καθώς και ότι είναι απολύτως ψευδές το σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο «η σύζυγος του γεν. διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπακωνσταντίνου, παράλληλα με τη δραστηριότητα της στα ΙΕΚ, ήταν και συνεργάτης του βουλευτή και τώρα εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Π.Ευθυμίου, από την 1-8-1998 μέχρι 31-8-2001».
«Η στοχοποίηση μου, πέρα από την προφανή σκοπιμότητα του αποπροσανατολισμού από τις επώδυνες επιπτώσεις που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και ανικανότητα, αποσκοπεί στο να πληγεί ο θεσμικός μου ρόλος, ως εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. Και τούτο, γιατί από τη θέση μου, έχω χρέος να υπηρετώ την αλήθεια των επιχειρημάτων της παράταξής μου και να αναδεικνύω τα ψεύδη, τις αντιφάσεις και τις ολιγωρίες, που συνοδεύουν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή» αναφέρει ο κ. Ευθυμίου.
Δηλώσεις Παπαληγούρα, Αντώναρου
Στο θέμα του συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία πλέον είναι δημόσια έγγραφα. Σε ερώτηση αν πρέπει πλέον να παρέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη ο κ. Παπαληγούρας αρκέστηκε να δηλώσει: «Εγώ είπα ότι αυτά είναι απλώς δημόσια έγγραφα, τίποτα πέραν αυτού.»
Τέλος, σε ερώτηση αν ο κ. Παπακωνσταντίνου συγκαταλέγεται στα ονόματα που ερευνούν οι εισαγγελείς για την υπόθεση των ομολόγων, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και οφείλει να μην το γνωρίζει. «Θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει μια σύγχυση. Επειδή το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας λέγεται Ταμείο, κάποιοι δημοσιογράφοι, έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται περί ασφαλιστικού ταμείου. Και δεν πρόκειται.»
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη μη αντίδρασή του στοιχεία που γνωστοποίησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Σε ερώτηση σχετική με την πρόθεση του Γ.Παπακωνσταντίνου να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι ο ίδιος περιμένει να δει τις ενέργειες που θα κάνει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι όποτε υπήρξαν σκιές για στελέχη που προέρχονταν από τη ΝΔ, τα στελέχη αυτά απομακρύνθηκαν.
«Αυτό που βλέπω είναι ότι τόσο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όσο και ο αμέσως εμπλεκόμενος Γ.Παπακωνσταντίνου αποφεύγουν να εμπλακούν στην ουσία του θέματος. Δεν λένε κουβέντα για τις ύποπτες συναλλαγές που φέρεται να έχει κάνει ο κ.Παπακωνσταντίνου, προσπαθούν να αποσιωπήσουν το θέμα και να δημιουργήσουν ένα πέπλο με ανούσια επιχειρήματα, για να αποπροσανατολίσουν από τη μοναδική απάντηση που πρέπει να δώσουν: αν ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί, όπως φαίνεται ότι εξακολουθεί, να στηρίζει και να διατηρεί τον κ. Παπακωνσταντίνου -με τον οποίο φαίνεται να έχει συμπορευτεί πολύ μαζί- ως γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ μετά από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σε βάρος του» είπε ο κ. Αντώναρος.