Συγκρατημένη αισιοδοξία και πάθος για διάκριση στο ελληνικό στρατόπεδο
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο ελληνικό στρατόπεδο λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα με τη Γαλλία. Ο Κώστας Χαριτωνίδης εκτιμά ότι οι παίκτες του δεν θα έχουν πρόβλημα, εάν εφαρμόσουν αυτά που τους έχει ζητήσει, ενώ Χριστοφιδέλης, Μπάεφ και Κράβαρικ ελπίζουν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ότι η εθνική μας ομάδα μπορεί να είναι η έκπληξη της διοργάνωσης. Ως πρώτο στόχο πάντως θέτουν την πρόκριση στην οκτάδα.
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Χαριτωνίδης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν από την πρεμιέρα της Εθνικής με τη Γαλλία για το Β όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας.
Λακωνικός ο Μακεδόνας τεχνικός, αρκέστηκε να δηλώσει: «Βρισκόμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο, αλλά, παρά το ότι η ομάδα ανανεώθηκε, ελπίζουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, έχοντας συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς, και ύστερα να πάμε βήμα-βήμα. Την Παρασκευή έχουμε μια δύσκολη πρεμιέρα απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα, αλλά ευελπιστώ να πάμε καλά. Αν βγάλουμε στο παιχνίδι κάποια πράγματα που έχουμε πει, δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Το ίδιο αισιόδοξος είναι και ο Κώστας Χριστοφιδέλης, αφού, όπως λέει, «υπάρχει ενθουσιασμός και μεγάλη θέληση. Επιθυμούμε να ξεκινήσουμε καλά σε τουρνουά δύσκολο και με πολλά παιχνίδια, γι αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».
Πρωταρχικός στόχος της εθνικής είναι η 16αδα, αλλά από εκεί και ύστερα; «Η είσοδος στην οκτάδα είναι η επιδίωξή μας. Αυτό που μετράει στην πρώτη φάση είναι να προκριθούμε και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι».
Αναλύοντας τα ατού της Γαλλίας, ο ακραίος του Ολυμπιακού επισημαίνει: «Η Γαλλία είναι μια ομάδα που τη χαρακτηρίζει το πάθος και αυτό είναι που τη μεταμορφώνει στην ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο διεθνές στερέωμα. Είναι από τα φαβορί για τα μετάλλια, αλλά θα προσπαθήσουμε να τη νικήσουμε, αφού, εκτός των υπόλοιπων θετικών που θα αποκομίσουμε, θα κερδίσουμε την εκτίμηση των υπόλοιπων αντιπάλων μας και εμείς ως αθλητές τη θέλουμε αυτήν την αντιμετώπιση».
Βέβαιος ότι κάτι καλό θα προκύψει, αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δήλωσε από την πλευρά του ο Θόδωρος Μπάεφ. Ο άσος του Παναθηναϊκού θεωρεί σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό τον αγώνα της πρεμιέρας εναντίον της Γαλλίας, ενώ προβλέπει ότι στην τελική τετράδα θα εισέλθει μια ομάδα, που θα είναι η έκπληξη της διοργάνωσης.
Την πεποίθηση πως η εθνική ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξέφρασε με τη σειρά του ο Αντρέι Κράβαρικ. Ο άσος του Ηρακλή εκτιμά πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να «χτυπήσει» ακόμη και την πρώτη τετράδα, αρκεί -όπως επισημαίνει- να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες και να διατηρήσουν οι διεθνείς το υψηλό επίπεδο που τους διακρίνει.