Ο Παναθηναϊκός 3-0 τη Νουμάνθια, έχασαν Ηρακλής και Ολυμπιακός
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην Γλυφάδα της ισπανικής Νουμάνθια Σορία με 3-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του δ ομίλου του Champions League στο βόλεϊ. Ο Ηρακλής, αντιθέτως, ηττήθηκε στο τάι-μπρεικ από την Παρί στη Θεσσαλονίκη. Δεύτερη ήττα για τον Ολυμπιακό, 3-1 από τη Χοτβόλει.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην Γλυφάδα της ισπανικής Νουμάνθια Σορία με 3-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του δ ομίλου του Champions League στο βόλεϊ.
Ο Ηρακλής, αντιθέτως, ηττήθηκε στο τάι-μπρεικ από την Παρί στη Θεσσαλονίκη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ 3-0
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο σετ (4-1, άσος Ντάντε) με αποτελεσματική τακτική σε μπλοκ και επίθεση. Η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι την πρώτη τεχνική διακοπή (8-5), ωστόσο οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν λάθη των γηπεδούχων μειώνοντας σε 10-9.
Αμέσως όμως οι «πράσινοι» ανέκτησαν σημαντικό προβάδισμα (12-9, τάιμ άουτ Μαλντονάντο) και στη συνέχεια, με τον Ντάντε να «πολυβολεί» από θέση σερβίς έφτασαν άνετα στη δεύτερη «στροφή» του σετ (16-11).
Στο 18-14 ο Ντος Σάντος αντικατέστησε τους Γκόμεζ και Μαρσέλο με τους Αγκάμεζ και Προύσαλη αντίστοιχα, σε μια φάση που η ομάδα του έδειχνε να χαλαρώνει όντας ανώτερη από τη Νουμάνθια.
Η μείωση της διαφοράς ήταν φυσική συνέπεια (21-19, τάιμ άουτ Ντος Σάντος) με τους γηπεδούχους να κάνουν διαδοχικά λάθη σε επίθεση και σερβίς.
Το γεγονός φαίνεται ότι βοήθησε τους Ισπανούς να πιστέψουν στην ανατροπή με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν (22-22, τάιμ άουτ Ντος Σάντος).
Ο δείκτης του σκορ ανέβαινε πόντο-πόντο, ο Αγκάμεζ έφερε την ομάδα του στο σετ-μπολ (24-23, τάιμ άουτ Μαλντονάντο) και η άστοχη επίθεση των Ισπανών διαμόρφωσε το 1-0 (25-23).
Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Προύσαλη στη θέση του πασαδόρου και τους υπόλοιπους του αρχικού σχήματος.
Το «εκρηκτικό» ξεκίνημα ανάγκασε τον Μαλντονάντο να πάρει νωρίς τάιμ άουτ (3-0) το οποίο έφτασε και τους έξι πόντους διαφορά (7-1, 8-2).
Οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν εντυπωσιακά στο 16-5 με τους φιλοξενούμενους να ματαιοπονούν παίζοντας ασύνδετα (19-8).
Στο 20-9 ο Γκιρτζίκης αντικατέστησε τον Παντελόντα, ενώ στο 22-11 ο Μαλντονάντο πήρε τάιμ άουτ προφανώς θέλοντας να «ψαλιδίσει» τη διαφορά όμως το σετ έληξε φυσιολογικά 25-14.
Διατηρώντας το σχήμα με το οποίο τελείωσε το δεύτερο σετ (με τον Πανταλέοντα στη θέση του Γκιρτζίκη), ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο τρίτο με 0-3, όμως σύντομα ανασυντάχθηκε (5-5).
Οι Ισπανοί έφτασαν προηγούμενοι στην πρώτη τεχνική διακοπή (6-8) όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση (10-9, τάιμ άουτ Μαλντονάντο).
Το σετ παρέμενε αμφίρροπο (14-13) μέχρι τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πάτησε «γκάζι» (16-13). Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν έστω και αν οι Ισπανοί κατάφεραν να μειώσουν ξανά (18-17).
Στο 21-18 ο Μαλντονάντο πήρε και το τελευταίο του τάιμ άουτ όμως τίποτε δεν μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο «επίλογος» γράφτηκε με σκορ 25-20.
Δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Champions League (2ος όμιλος) για τον Ηρακλή, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Βόλεϊ με 3-2.
Ο «Γηραιός» πάλεψε, κατόρθωσε να γυρίσει ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο (η Παρί προηγήθηκε 2-0), όμως «αχίλλειος πτέρνα» αποδείχθηκε το σερβίς, καθώς οι παίκτες του Λεώνη είχαν 29 άστοχες προσπάθειες από τη θέση «1».
Τα σετ: 22-25, 23-25, 25-21, 27-25, 13-15.
ΧΟΤΒΟΛΕΙS – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
Δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τον Ολυμπιακό στο Champions League, καθώς στη συνάντηση για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Βιέννη, η πειραϊκή ομάδα έχασε από τη γηπεδούχο Χοτβόλεϊς με 3-1.
Οι Αυστριακοί πήραν μάλλον εύκολα τα πρώτα δύο σετ, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και, βελτιώνοντας το μπλοκ του χάρις στην είσοδο του Σουλτανόπουλου και με τον Μπόγιοβιτς να «βαφτίζεται» ακραίος επανήλθε, κερδίζοντας το 3ο σετ.
Οι παίκτες του Τάσου Κουμπλή είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν καθώς προηγήθηκε με 22-20, όμως τα λάθη των παικτών του «πληρώθηκαν» με ακόμη μία ήττα.