Ελληνίδα 52 ετών θα κυοφορήσει το εγγόνι της
Αθήνα: Μια 29χρονη Ελληνίδα που αδυνατεί να αποκτήσει παιδιά με φυσικό τρόπο θα μπορέσει τελικά να τεκνοποιήσει με τη βοήθεια των γιατρών και της 52χρονης μητέρας της, η οποία ανέλαβε να κυοφορήσει το έμβρυο που θα δημιουργηθεί με εξωσωματική γονιμοποιηση.
Αθήνα: Μια 29χρονη Ελληνίδα που αδυνατεί να αποκτήσει παιδιά με φυσικό τρόπο θα μπορέσει τελικά να τεκνοποιήσει με τη βοήθεια των γιατρών και της 52χρονης μητέρας της, η οποία ανέλαβε να κυοφορήσει το έμβρυο που θα δημιουργηθεί με εξωσωματική γονιμοποιηση.
Η σχετικά νέα ελληνική νομοθεσία για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή απαγορεύει σε γυναίκες άνω των 50 ετών να τεκνοποιούν με εξωσωματική. Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο επιτρέπει στην 52χρονη να κυοφορήσει το εγγόνι της, καθώς ο νομικός περιορισμός ισχύει μόνο για τη γονιδιακή και όχι για την παρένθετη μητέρα.
Η 29χρονη παράγει μεν ωάρια, ωστόσο γεννήθηκε χωρίς μήτρα (σύνδρομο Ροκιτάνσκι) και δεν μπορεί να κυοφορήσει, εξηγεί ρεπορτάζ στα Νέα της Τετάρτης.
Οι γιατροί θα γονιμοποιήσουν εξωσωματικά ωάρια της κοπέλας χρησιμοποιώντας σπέρμα του συζύγου της. Αφού καλλιεργηθούν στο εργαστήριο για λίγες ημέρες, τα έμβρυα θα εμφυτευθούν στη μήτρα της μητέρας της, η οποία θα χρειαστεί να ακολουθήσει ορμονιλή αγωγή.
Η νομοθεσία απαιτεί από τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας να αποδείξουν ότι είναι αδύνατο να κυοφορήσουν και να εξασφαλίσουν έγγραφη συγκατάθεση της παρένθετης μητέρας ότι θα φέρει στον κόσμο το παιδί χωρίς αντάλλαγμα.
Απαιτείται, επίσης, συγκατάθεση των συζύγων τόσο της γονιδιακής όσο και της παρένθετης μητέρας, ενώ απαγορεύεται η συμμετοχή παρένθετης μητέρας που ζει στο εξωτερικό.
health.in.gr
- Έκτακτα μέτρα στην αγορά αναγγέλλει ο Θεοδωρικάκος λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Καθ’ οδόν «τσουχτερά» πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη – Πώς θα υποβάλετε ένσταση
- Γουόρντ: «Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό – Είμαστε μια σκληρή ομάδα»
- Προσαγωγή άνδρα με την υποψία της κατασκοπείας στα Μέγαρα
- Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή – Εναλλακτικές διαδρομές
- Ο Bill Georgoussis και τα περιοδικά που άλλαξαν τον κόσμο – «Το ίντερνετ δε βοηθάει να είσαι up to date»
- «Η γη της ελιάς»: Συγκλονιστικές εξελίξεις και ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Βήματα προς τα πίσω: 1 στους 3 άνδρες της Gen Z λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να «υπακούν» τους άντρες τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442