Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από τη Δράμα με τρεις νεκρούς

Σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από τη Δράμα με τρεις νεκρούς

Επιβατική αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη συγκρούστηκε το βράδυ της Κυριακής με φορτηγό έξω από τη Δράμα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν συνολικά 23 επιβάτες.

31

Επιβατική αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη συγκρούστηκε το βράδυ της Κυριακής με φορτηγό έξω από τη Δράμα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν συνολικά 23 επιβάτες.

Νεκροί είναι ο οδηγός του φορτηγού, Γιάννης Παπαδόπουλος, 40 ετών, και άλλα δύο άτομα.

Το Intercity 92, συγκρούστηκε λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Κυριακής έξω από το σταθμό της Δράμας, κοντά στο εργοστάσιο της Softex, με μικρό φορτηγό.

O ΟΣΕ διέψευσε φήμες ότι δεν λειτούργησαν οι προστατευτικές μπάρες και διαβεβαιώνει ότι «η ισόπεδη διάβαση που εξασφαλίζεται με ηχοφωτεινά σήματα και δρύφακτα (μπάρες) δεν παρουσίασε βλάβη ή πρόβλημα και λειτούργησε κανονικά κατά τη διέλευση της αμαξοστοιχίας ICity 92».

Οι μπάρες, «λειτουργούσαν κανονικά τόσο κατά τη διέλευση της προηγούμενης από αυτή αμαξοστοιχίας, περίπου 15 λεπτά νωρίτερα, όσο και μετά από το ατύχημα».

Ο ΟΣΕ σημειώνει ότι στη συγκεκριμένη ισόπεδη διάβαση δεν έχει παρουσιαστεί μηχανική βλάβη τους τελευταίους μήνες και τονίζει ότι από τα σημάδια που υπάρχουν φαίνεται ότι το φορτηγό προσπάθησε να διασχίσει την διάβαση κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Από τη σύγκρουση, που ήταν σφοδρότατη, το φορτηγάκι παρασύρθηκε για αρκετά μέτρα από την αμαξοστοιχία, τρία βαγόνια της οποίας εκτροχιάστηκαν και ένα έπιασε φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό επιβατών και ασθενοφόρα για την μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία. Έσπευσαν ακόμη άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Το βράδυ ειδικοί γερανοί μετακίνησαν τα εκτροχιασμένα βαγόνια και από το πρωί της Μ.Δευτέρας η κυκλοφορία των τρένων του Οργανισμού διεξάγεται κανονικά.

Όσο διαρκούσαν οι εργασίες τα δρομολόγια εκτελούνταν με αναμεταβιβάσεις των επιβατών σε λεωφορεία που διέθεσε ο ΟΣΕ.

Πρόκειται για το πέμπτο σιδηροδρομικό δυστύχημα μέσα σε τέσσερις μήνες και το δεύτερο στη Β.Ελλάδα σε διάστημα ενός μήνα. Το Μάρτιο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η επιβατική αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024