Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Διόδια για το κέντρο της πόλης εφαρμόζει πειραματικά και η Στοκχόλμη

Διόδια για το κέντρο της πόλης εφαρμόζει πειραματικά και η Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη είναι η τρίτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα χρεώνει διόδια στους κατοίκους που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης. Κατά την πρώτη ημέρα πειραματικής εφαρμογής του μέτρου, παρατηρήθηκε μείωση της κυκλοφορίας κατά 25% περίπου.

28

Η Στοκχόλμη είναι η τρίτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, μετά το Λονδίνο και το Όσλο, που θα χρεώνει διόδια στους κατοίκους που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης με τα οχήματά τους κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Κατά την πρώτη ημέρα πειραματικής εφαρμογής του μέτρου παρατηρήθηκε μείωση της κυκλοφορίας κατά 25% περίπου.

Oι οδηγοί χρεώνονται 10-20 σουηδικές κορόνες (1-2 ευρώ) κάθε φορά που μπαίνουν στο κέντρο της Στοκχόλμης από τις 6.30 το πρωί ως τις 6.29 το απόγευμα όλες τις εργάσιμες ημέρες. Το μέγιστο ποσό χρέωσης καθημερινά είναι 60 σουηδικές κορόνες (6 ευρώ).

Το μέτρο θα εφαρμοστεί για μια δοκιμαστική περίοδο επτά μηνών. Στη συνέχεια οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Σουηδίας θα κληθούν να αποφασίσουν μέσω δημοψηφίσματος αν επιθυμούν την καθιέρωση ή την κατάργηση του νέου μέτρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο