Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Δύο μέλη της Αλ Κάιντα και πέντε αστυνομικοί νεκροί στη Σαουδική Αραβία

Δύο μέλη της Αλ Κάιντα και πέντε αστυνομικοί νεκροί στη Σαουδική Αραβία

Οι σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι κατέφεραν νέο πλήγμα στην Αλ-Κάιντα, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη σκότωσαν δύο μέλη της, από τα πλέον καταζητούμενα στο βασίλειο, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

36

Οι σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι κατέφεραν νέο πλήγμα στην Αλ-Κάιντα, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη σκότωσαν δύο μέλη της, από τα πλέον καταζητούμενα στο βασίλειο, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

Οι ύποπτοι, που περιλαμβάνονταν σε κατάλογο 36 καταζητούμενων, σκοτώθηκαν στη διάρκεια δύο συγκρούσεων, εκ των οποίων η πρώτη, που σημειώθηκε την Τρίτη, κόστισε επίσης τη ζωή σε πέντε αστυνομικούς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο 26χρονος Αμπντεραχμάν Αλ-Μοτάαμπ, τέταρτος στον κατάλογο των 36 καταζητουμένων, «σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε ερημική περιοχή» δήλωσε σήμερα πηγή δυνάμεων που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Μέχρι στιγμής το όνομα του νεκρού δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο Μοχάμαντ αλ-Σουίλμι, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες αφού είχε τραυματιστεί από την αστυνομία στη διάρκεια της πρώτης σύγκρουσης, «υπέκυψε στα τραυματά του» είχε κάνει γνωστό νωρίτερα το πρωί εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών. Ο Σουίλμι ήταν έβδομος στον κατάλογο.

Οι 36 καταζητούνται ως ύποπτοι για σχέσεις με «τη μειονότητα των παραστρατημένων», επίσημη διατύπωση που περιγράφει τους οπαδούς της Αλ-Κάιντα στην αραβική χερσόνησο.

Η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει από το Μάιο του 2003 κύμα επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνουν παρακλάδια της Αλ-Κάιντα. Στις επιθέσεις αυτές έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα 90 πολίτες, 49 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 119 ύποπτοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο