Σε μικρή επέμβαση στην καρδιά θα υποβληθεί ο Αριέλ Σαρόν
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν θα υποβληθεί σε επέμβαση προκειμένου να κλείσει μια μικρή τρύπα στην καρδιά του, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ σχεδιάζει επέκταση δύο οικισμών εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν θα υποβληθεί σε επέμβαση προκειμένου να κλείσει μια μικρή τρύπα στην καρδιά του, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του τη Δευτέρα.
Πρόκειται για μια επέμβαση αγγειοπλαστικής, που θα διαρκέσει 30 λεπτά και δεν θα χρειαστεί ανοιχτό χειρουργείο. Οι γιατροί έκαναν λόγω για επέμβαση ρουτίνας και ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ή τρεις εβδομάδες.
Το μικρό πρόβλημα στην καρδιά του Αριέλ Σαρόν εντοπίστηκε μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό το οποίο υπέστη προ ημερών. Πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξήλθε του νοσοκομείου γρήγορα και έχει ήδη επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ένα από τα επικείμενα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης είναι η επέκταση δύο οικισμών εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη.
Το υπουργείο Στέγασης του Ισραήλ ανακοίνωσε τη διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή 150 κατοικιών στον οικισμό Μπεϊτάρ Ιλίτ και άλλων 78 στον οικισμό Τζιβάτ Ζαϊγίτ.
Η επέκταση των οικισμών εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά εδάφη απαγορεύεται από τον οδικό χάρτη για την ειρήνευση στη Μ.Ανατολή.
«Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αναστείλει τις διαπραγματεύσεις, τις επαφές και την ειρηνευτική διαδικασία και ασχολείται μόνο με ενέργειες σχετικές με τον εποικισμό. Αυτό υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία» σχολίασε ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.