Έναν ακόμα κυβερνητικό σύμμαχο έχασε ο πρωθυπουργός του Καναδά
Όλο και πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές βρίσκεται ο Καναδάς, η κυβέρνηση του οποίου βρίσκεται στην εξουσία χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Πολ Μάρτιν έχασε τη στήριξη ενός ακόμα μικρού κόμματος και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Όλο και πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές βρίσκεται ο Καναδάς, η κυβέρνηση του οποίου βρίσκεται στην εξουσία χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Την Τρίτη το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Πολ Μάρτιν έχασε τη στήριξη ενός ακόμα μικρού κόμματος και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Όπως μετέδωσε το BBC, η νέα κυβερνητική κρίση ξέσπασε όταν το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σημειώνεται ότι το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού κυβερνά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ τον Μάιο «επέζησε» πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης με μία μόνο ψήφο διαφορά.
Επιπλέον, ένα άλλο κόμμα της Βουλής, το Μπλοκ του Κεμπέκ, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σε περίπτωση που και το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα -μαζί με τους Συντηρητικούς της αντιπολίτευσης- πουν το «ναι».
Το πολιτικό κλίμα στον Καναδά φορτίστηκε ακόμα περισσότερο την περασμένη εβδομάδα, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το προσωρινό πόρισμα της Δικαιοσύνης για το οικονομικό σκάνδαλο των 85 εκατ. δολαρίων, το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και 20 μήνες.
Βάσει του πορίσματος, την πολιτική ευθύνη φέρει ο Ζακ Κρετιέν, τέως πρωθυπουργός της χώρας, μέλος της κυβέρνησης του οποίου υπήρξε και ο νυν πρωθυπουργός.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας