Η οικογενειακή κατάσταση δεν επηρεάζει τον καρκίνο του μαστού
Νέα Υόρκη: Η οικογενειακή κατάσταση των γυναικών δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μετά από χειρουργική επέμβαση και ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού και δεν θα πρέπει να θεωρείται παράγοντας στην επιλογή της θεραπείας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ακτινολογίας και Ογκολογίας.
Νέα Υόρκη: Η οικογενειακή κατάσταση των γυναικών δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μετά από χειρουργική επέμβαση και ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο του μαστού και δεν θα πρέπει να θεωρείται παράγοντας στην επιλογή της θεραπείας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ακτινολογίας και Ογκολογίας.
Ερευνητική ομάδα του Αντικαρκινικού Κέντρου Fox Chase με επικεφαλής την Δρ Σέλι Χέις έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 2.143 γυναίκες με πρώιμου σταδίου καρκίνο του μαστού που είχαν υποβληθεί σε ογκεκτομή και ακτινοθεραπεία την περίοδο 1984-2003.
Οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες σύμφωνα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Συνολικά, 65% ήταν παντρεμένες, 10% άγαμες, 10% διαζευγμένες και 18% χήρες.
Η οικογενειακή κατάσταση δεν είχε σημαντική επίπτωση στην υποτροπή-ελεύθερη νόσου επιβίωση. Η ηλικία ωστόσο, είχε. Οι γυναίκες κάτω των 40 ετών ή άνω των 70 είχαν χειρότερο προσδόκιμο επιβίωσης από τις γυναίκες που βρίσκονταν στο ενδιάμεσο των ηλικιών αυτών.
Η σωματική και βιοχημική κατάσταση επίσης ήταν σημαντικός παράγοντας.
Πάντως οι νέες γυναίκες έχουν χειρότερη υποτροπή-ελεύθερη νόσου επιβίωση και οι θεράποντες ιατροί θα πρέπει να επιλέγουν πιο επιθετικά θεραπευτικά σχήματα για αυτές.
health.in.gr
- Τι οδηγεί πραγματικά στη σκέψη διακοπής καπνίσματος;
- Ρόδος: Χειροπέδες σε 56χρονη – Κατηγορείται για κακοποίηση της 30χρονης κόρης της με αυτισμό
- Η αποκάλυψη του Γιαμάλ για τα δύσκολα παιδικά χρόνια: «Οι γονείς μου ζούσαν στην πίεση»
- «Το μεγάλο φαγοπότι της συμβουλοκρατίας υπό την αιγίδα Μητσοτάκη» – Απευθείας αναθέσεις καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ
- Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Δένδια: Τους «Τούρκους» της Κύπρου υπερασπίζεται η Τουρκία – Τι λέει για την Κάρπαθο
- Μπραντ Πιτ: Στη Χαλκίδα για τα γυρίσματα – Ακολουθεί το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Αθήνα
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442