Κόκκινο κρέας και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο υποτροπής των εντερικών νοσημάτων
Λονδίνο: Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου κρέατος και αλκοόλ τριπλασιάζει τον κίνδυνο υποτροπής των νοσημάτων του εντέρου, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Gut.
Λονδίνο: Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου κρέατος και αλκοόλ τριπλασιάζει τον κίνδυνο υποτροπής των νοσημάτων του εντέρου, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Gut.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ εξέτασε 183 άνδρες και γυναίκες με ελκώδη κολίτιδα και διαπίστωσε ότι εκείνοι που έτρωγαν περισσότερα από 100 γραμμάρια κρέατος την ημέρα είχαν τριπλάσιες πιθανότητες υποτροπής.
Ο κίνδυνος αυξανόταν περισσότερο για όσους έτρωγαν κόκκινο και κατεργασμένο κρέας. Συγκεκριμένα ο κίνδυνος υποτροπής πενταπλασιαζόταν. Ομοίως ο κίνδυνος ήταν υψηλός και μετά την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι γενικά τα άτομα που έπασχαν από νοσήματα του εντέρου και κατανάλωναν ζωικές πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, πουλερικά) είχαν τριπλάσιες πιθανότητες υποτροπής.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.