Δεν επιστρέφει το μετάλλιο, εμμένει στην αθωότητά της η Κορζανένκο
Κάθε άλλο παρά διατεθειμένη να επιστρέψει το χρυσό μετάλλιό της στη ΔΟΕ δηλώνει η σφαιροβόλος Ιρίνα Κορζανένκο, που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια εμμένει στην αθωότητά της, ισχυριζόμενη ότι είναι καθαρή.
Κάθε άλλο παρά διατεθειμένη να επιστρέψει το χρυσό μετάλλιό της στη ΔΟΕ δηλώνει η σφαιροβόλος Ιρίνα Κορζανένκο, που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια εμμένει στην αθωότητά της, ισχυριζόμενη ότι είναι καθαρή.
«Δεν πρόκειται να δώσω το χρυσό μετάλλιο μου πίσω, γιατί δεν είμαι ένοχη. Είμαι 100%, 200% σίγουρη ότι είμαι αθώα. Εγώ είμαι η χρυσή Ολυμπιονίκης» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα Izvestia.
Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με βολή στα 21,06μ. στις 18 Αυγούστου στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, βρέθηκε θετική στην ουσία στανοζολόλη. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα όμως είχε στείλει το μετάλλιο πίσω στη Ρωσία με τον αδερφό της. Η κίνηση αυτή ενόχλησε την επίσημη αποστολή, ενώ ένα μέλος χαρακτήρισε την ενέργειά της «άσχημη» και «χαζή».
Η 30χρονη σφαιροβόλος ισχυρίζεται ότι στους δύο διεθνείς ελέγχους που είχε υποβληθεί αυτή τη χρονιά ήταν καθαρή, τονίζοντας: «Τέσσερις ημέρες μετά την επιτυχία μού ανακοίνωσαν ότι αποβάλλομαι από τους Αγώνες, γιατί το δείγμα που έδωσα ήταν θετικό. Για μένα και όλη την αποστολή της χώρας αυτό ήταν ένα σοκ».
Ο επικεφαλής της επιτροπής αντιντόπινγκ της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, Νικολάι Ντουρμάνοφ, είπε ότι βρέθηκε απειροελάχιστη ποσότητα του συγκεκριμένου στεροειδούς αναβολικού. Τόνισε δε ότι η Κορζανένκο τού ανέφερε ότι δεν έχει πάρει στανοζολόλη από το 1999, που είχε υποπέσει σε τέτοιο παράπτωμα.
Η Ρωσίδα είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με αποτέλεσμα να της αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στη διοργάνωση και να τιμωρηθεί με αποκλεισμό απο τις αθλητικές διοργανώσεις έως το 2001. Τώρα, λόγω υποτροπής, αναμένεται να τιμωρηθεί με διά βίου αποκλεισμό.
Στη συνέντευξη όμως η Κορζανένκο αρνείται ότι έκανε χρήση αναβολικών: «Πιστεύετε ότι είμαι εντελώς χαζή να κάνω κάτι τέτοιο; Είμαι επαγγελματίας αθλήτρια και γνωρίζω τους κανόνες. Μια φορά με ενέπαιξαν με τη στανοζολόλη. Και τώρα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο».
«Αλλά δεν είμαι τόσο χαζή όσο πριν από πέντε χρόνια. Μια φορά τιμωρήθηκα για το τίποτα και αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Την τελευταία φορά που με τιμώρησαν, καταπάτησαν όλους τους κανονισμούς και τώρα υποψιάζομαι ότι θέλουν να κάνουν το ίδιο» προσέθεσε.
Ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στην Αθήνα, Ανατόλι Κολεσόφ, δήλωσε ότι το μετάλλιο θα επιστραφεί και, κατά συνέπεια, θα το πάρει η Κουβανή σφαιροβόλος, Γιουμιλέιντι Κούμπα, που είχε ρίξει βολή στα 19,59 μέτρα.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Πλζεν, με τις δύο ελληνικές ομάδες να στοχεύουν μόνο στη νίκη, στα ματς της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.
Την επιστροφή του στις νίκες και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας θα ψάξει το βράδυ της Πέμπτης (11/12, 21:30) ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.
Το πρόβλημα της διαιτησίας δεν είναι τα βίντεο του Λανουά αλλά τα λάθη που γίνονται υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, λάθη που έχουν αλλοιώσει και τη βαθμολογία