Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Υπονομευμένο χαρακτήρισε ο Γιώργος Λιάνης τον ρόλο του υφυπουργού Αθλητισμού

Υπονομευμένο χαρακτήρισε ο Γιώργος Λιάνης τον ρόλο του υφυπουργού Αθλητισμού

«Εκ προοιμίου υπονομευμένο» χαρακτήρισε τον ρόλο του υφυπουργού Αθλητισμού ο Γιώργος Λιάνης. Ο πρώην κάτοχος του τίτλου είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υφυπουργός επιτυχημένος σε αυτόν τον ρόλο και μίλησε για τον ρόλο οικογενειών του αθλητισμού.

66

Την αποκάλυψη ότι εισηγήθηκε την κατάργηση των οργανωμένων συνδέσμων, αλλά η πρόταση του απερρίφθη από την προηγούμενη κυβέρνηση, έκανε την Πέμπτη ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Σπορ 98,7».

«Μόνος του ο Γιώργος Ορφανός όσο και αν θέλει, όσο και αν προσπαθήσει, δεν μπορεί να καθαρίσει τον χώρο. Εισηγήθηκα στην κυβέρνηση την κατάργηση των οργανωμένων συνδέσμων, αλλά η πρόταση μου δεν έγινε αποδεκτή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάνης.

Και πρόσθεσε:

«Οι θανάσιμοι ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών προσώπων, δημιουργούν επιπλοκή στο πρόβλημα του αθλητισμού. Θεωρώ ότι η επιλογή του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Γιώργου Ορφανού, τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα, είναι άριστη, αλλά εκ προοιμίου είναι υπονομευμένος.

» Δεν υπάρχει επιτυχημένος υφυπουργός Αθλητισμού. Ο χώρος είναι λυσσαλέος. Η βία είναι θέμα δύο – τριών αντιμαχόμενων προσώπων. Θα πρέπει να προσδοκάμε μία κυβέρνηση, που θα έρθει σε ρήξη με αυτά τα κατεστημένα, πράγμα που δεν έχει γίνει ως τώρα».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, ο κ. Λιάνης δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στον Τύπο, τον οποίο χαρακτήρισε «ελεγχόμενο» απ αυτούς τους ανθρώπους:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος, όπου επί μία 25ετία οι κυβερνήσεις δεν έχουν πετύχει. Εξαρτάται από την βούληση των κυβερνήσεων να βάλουν φρένο σε 2-3 πρόσωπα πολύ μεγάλα και στα οποία καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε να βάλει χέρι.

» Ουσιαστικά εάν θελήσουν αυτές οι οικογένειες να δώσουν λύση στο πρόβλημα της βίας, θα το κάνουν σε μία ημέρα, αν καθήσουν στο ίδιο τραπέζι. Είναι ένας ανταγωνισμός, που εκφράζεται σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής.

» Οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ ακολουθούν μία πολιτική, που κατά την άποψη τους θα φέρει φύλλα. Όταν η κυβέρνηση την μία ημέρα χτυπάει τους χούλιγκαν αποφασιστικά και την άλλη ο Τύπος τους προστατεύει, τι να πει κανείς»;

Όσον αφορά στο μέτρο για την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους οργανωμένους φιλάθλους, ο πρώην αρμόδιος υφυπουργός για τον αθλητισμό, τόνισε:

«Το μέτρο λέει απλά ότι απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στους οργανωμένους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

» Καλό είναι να πηγαίνεις στο γήπεδο μεμονωμένα και όχι οργανωμένα. Η οργάνωση φέρνει αντίδραση και η αντίδραση βία.

» Το κομμάτι της αστυνομίας να το αναλάβει η ίδια, όπως κάτι ανάλογο πρέπει να κάνει και ο εισαγγελέας».

Και αφού χαρακτήρισε τα θεσμικά κέντρα «εξαρτημένα», έκλεισε τις δηλώσεις του:

«Έφυγα με συναίσθημα λύτρωσης από το Υπουργείο. Αισθάνομαι ότι δεν αδίκησα κανέναν και κράτησα απ όλους ίσες αποστάσεις.

Αποδείχθηκε όμως ότι δεν αρκεί να είσαι δίκαιος, έμπειρος και μερικές φορές ρομαντικός. Ο Γιώργος Ορφανός μπορεί να κάνει ρήξεις, αλλά δεν είναι μόνο δικό του θέμα.

» Μπορεί κάλλιστα να δεχθεί ένα τηλεφώνημα και να σταματήσει εκεί. Εύχομαι να τα καταφέρει πιο πολύ απ΄ όλους μας, αλλά το θέμα δεν είναι τόσο απλό, εγώ προσωπικά, είμαι απαισόδοξος».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies