Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
in.gr

Ο Ηρακλής σταμάτησε το σερί του Αιγάλεω-Νίκες για Χαλκηδόνα και Ακράτητο

Ο Ηρακλής έμελλε να είναι η ομάδα που σταμάτησε το σερί του Αιγάλεω, που αν και προηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη τελικά ηττήθηκε με 2-1 στην 20ή αγωνιστική. Η Χαλκηδόνα έκανε τα εύκολα δύσκολα στην Καλλιθέα αλλά πήρε το 3-2 και ο Ακράτητος πήρε τη 2η νίκη του με 1-0 επί της Προοδευτικής.

26

Ο Ηρακλής έμελλε να είναι η ομάδα που σταμάτησε το σερί του Αιγάλεω, που αν και προηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη τελικά ηττήθηκε με 2-1 στην 20ή αγωνιστική. Η Χαλκηδόνα έκανε τα εύκολα δύσκολα στην Καλλιθέα αλλά πήρε το 3-2 και ο Ακράτητος πήρε τη 2η νίκη του με 1-0 επί της Προοδευτικής.

Ηρακλής-Αιγάλεω 2-1

Την έβδομη νίκη του στα τελευταία εννιά ματς πέτυχε ο Ηρακλής. Η ομάδα του Ματς Γίνγκμπλαντ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στον αγώνα με το Αιγάλεω, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την νίκη με 2-1.

Το Αιγάλεω ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Γιώργος Αλεξόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ομως, η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 8, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Ξενίδης πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.

Μετά από αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα οι δύο ομάδες… ηρέμησαν τον ρυθμό και το παιχνίδι παίχτηκε κυρίως στο κέντρο. Ολα αυτά μέχρι το 34, όταν ο Μουράτι ανατράπηκε στην περιοχή του Αιγάλεω και ο Μποροβήλος έδειξε την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μαχλάς, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλάεβιτς. Ομως, η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε και ο επερχόμενος Φοφόνκα πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Χατζάρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο θα έλεγε κανείς ότι το Αιγάλεω ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τον Ηρακλή, ο οποίος εύκολα ή δύσκολα κατάφερνε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Ετσι, το Αιγάλεω υποχρεώθηκε στην τέταρτη φετινή του ήττα ενώ ο ΠΑΟΚ αποσπάθηκε επτά βαθμούς στο κυνήγι της τρίτης θέσης.

Ηρακλής: Αμπάρης, Χολβάιν, Κατσαμπής, Ιωάννου, Ξενίδης (80 Νατσούρας), Νεμπεγλέρας, Σελάντερ, Πουρσανίδης, Μουράτι (63 Καπετάνος), Φοφόνκα, Μαχλάς (74 Μίετσελ)
Αιγάλεω: Κλάεβιτς, Παπουτσής, Εντουσέι (86 Χρήστου), Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Μπάρκογλου, Φωτάκης (56 Τσάτσος), Σκοπελίτης, Χλωρός (46 Μουστογιάννης), Νικολόπουλος, Αγρίτης.

Ακράτητος-Προοδευτική 1-0

Τη δεύτερη μόλις νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, πέτυχε ο Ακράτητος. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ επικράτησε 1-0 της Προοδευτικής και εκτός του ότι κατάφερε να… ξεκολλήσει από τον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα, μπόρεσε να κατακτήσει το δεύτερο «τρίποντο» για τη σεζόν 2004-2005, μετά από αυτό της πρεμιέρας απέναντι στον Αρη (1-0).

Οι γηπεδούχοι, που σκόραραν με τον Σκούφαλη στο 8, τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ευθυμιάδη στο 82 με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο τελευταίος, ήταν και ο παίκτης, που με το… καλημέρα του αγώνα, δημιούργησε το γκολ του Ακράτητου. Συγκεκριμένα, από την πάσα του Ευθυμιάδη, ο Σκούφαλης με σουτ παραβίασε την εστία του Στρακόσια, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ακράτητος λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν από τη σέντρα του Χριστοδούλου, ο Γκίτσης έπιασε την κεφαλιά, ο Στρακόσια απέκρουσε προσωρινά, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Γκίτση, όμως και πάλι ο Αλβανός διεθνής γκολκίπερ είπε «όχι» στο νέο σουτ που επιχειρήθηκε.

Στο 33, από την κεφαλιά του Γκίτση μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να απειλήσουν την εστία του Ακράτητου, όμως από το τετ-α-τετ του Καζαντζή με τον Μπαρτζώκα, νικητής βγήκε ο τερματοφύλακας τη ομάδας των Ανω Λιοσίων.

Οι «βυσινί», στο β` ημίχρονο, έψαξαν την ισοφάριση, όμως η επιθετική τους υπεροχή δεν μπορούσε σε καμμία περίπτωση να μεταφραστεί σε γκολ. Ούτε και στο τελευταίο 14λεπτο, οπότε ο Ακράτητος έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ευθυμιάδη για καθυστέρηση.

Ετσι, ο Ακράτητος, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του «τριπόντου› που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό» στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Α` Εθνική.

Ακράτητος: Μπαρτζώκας, Γκίτσης, Ηλιόπουλος, Χριστοδούλου (+90 Τζιμόπουλος), Σκούφαλης, Μαϊστρέλλης, Βενέτης, Μπλέτσας (55 Στεφανίδης, 72 Παγιαζίτ), Κουτσοκώστας, Ευθυμιάδης, Τελκίνσκι.
Προοδευτική: Στρακόσια, Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Φραντζέσκος, Τόγιας (65 Βιλανάκης), Αντωνόπουλος (24 Ζαίμι), Τσιμπανάκος, Σιδηρόπουλος, Βαρτζιώτης (46 Κουμεντάκος), Νταγκουνάκης, Καζαντζής.

Καλλιθέα-Χαλκηδόνα 2-3

Την ένατη νίκη στο πρωτάθλημα και την τέταρτη εκτός έδρας πήρε σήμερα η Χαλκηδόνα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε της Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο» με 3-2, αφήνοντας τους γηπεδούχους στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με μόλις μία νίκη μετά από 20 αγώνες.

Η Καλλιθέα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια Χαλκηδόνα που ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στην άμυνα και προσπαθούσε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων με αντεπιθέσεις.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να πάρει πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, αφού στο 9ο λεπτό ο Παππάς δέχθηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στάουτσε για να ανοίξει το σκορ.

Οι γηπεδούχοι μετά το τέρμα του Παππά κυριεύτηκαν από άγχος, παρουσίασαν πολλά κενά και στις τρεις γραμμές και κινδύνευαν άμεσα και με δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 36, όταν ο Ζαχαρόπουλος σε μια αντεπίθεση έκανε το ένα-δύο με τον Κορακάκη, στη συνέχεια μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στάουτσε γράφοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξη ο Σκαρμούτσος ανετράπη στην περιοχή της Χαλκηδόνας και ο Μαζαράκης υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκέκας που δεν αστόχησε μειώνοντας σε 2-1. Η ψυχολογία των γηπεδούχων, όπως ήταν φυσιολογικό, ανέβηκε κατακόρυφα και με τη βοήθεια του κόσμου πίεσαν για την ισοφάριση.

Και το κατάφεραν στο 71, όταν την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου απέκρουσε με υπερένταση ο Εμπέντε, όμως ο Σκαρμούτσος πήρε το… ριμπάουντ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Χαλκηδόνας. Κάπου εκεί όλοι πίστεψαν πως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν ακόμα και να πάρουν την νίκη, όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ετσι, έξι λεπτά αργότερα, ο Αντερσον, που είχε μπει ως αλλαγή στο 65΄, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το τρίτο γκολ της Χαλκηδόνας, δίνοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη που την διατηρεί σε τροχιά Ευρώπης.

Καλλιθέα: Στάουτσε, Γκεοργκίεφ, Νταμπρόφσκι, Γόγολος (46 Σκαρμούτσος), Καρατζάς, Ντραγκίσεβιτς (30 Κυριάκος), Νταμιάνοβιτς, Γήττας (60 Πέτκοβιτς), Ιορδανίδης, Γκέκας, Τάτσης.
Χαλκηδόνα: Εμπεντε, Παππάς, Μικές, Σίμος, Κατεμής, Κόγιογλου, Κορακάκης, Αλ Τζάχερ, Δήμος, Ζαχαρόπουλος, Μανουσάκης (65 Αντερσον).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies