Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ
Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 50. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μπαρ κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 50. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μπαρ κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο αρχηγός της ισραηλινής Αστυνομίας, Σλόμο Αχαρονόσκι, δήλωσε ότι τουλάχιστον ένα άτομο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα έξι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα. Τη ζωή του έχασε και ο Παλαιστίνιος δράστης.
Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας ανέλαβαν από κοινού οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά και οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ.
«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση για τον θάνατο του Μάζεν Εράπεχ, μέλος των Ταξιαρχιών του Αλ Ακσά, που πρόσφατα σκοτώθηκε στη Νάμπλους από τον ισραηλινό στρατό» αποκάλυψε με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα άτομο που συστήθηκε ως Αμπού Μπάρεκ.
Καταδικάζει ο ΟΗΕ
Ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας, καλώντας Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να μην αφήσουν αυτή την πράξη να εμποδίσει την προσπάθεια για ειρήνη.
«Ο Κόφι Ανάν καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τον λεγόμενο οδικό χάρτη, ο οποίος αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκανέζου διπλωμάτη.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.