Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Υπό σκέψη η καταβολή αντιτίμου από τους ISP για την πρόσβαση σε δίκτυα τύπου Napster

Υπό σκέψη η καταβολή αντιτίμου από τους ISP για την πρόσβαση σε δίκτυα τύπου Napster

Μετά το κυνηγητό των εταιρειών ιντερνετικής ανταλλαγής αρχείων μουσικής, η δισκογραφική βιομηχανία βάζει τώρα στο στόχαστρό της τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Προειδοποιεί ότι «θα πρέπει να πληρώσουν».

39

Μετά το ασταμάτητο κυνηγητό των εταιρειών ιντερνετικής ανταλλαγής αρχείων μουσικής, η δισκογραφική βιομηχανία βάζει τώρα στο στόχαστρό της τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Επικεφαλής της Ένωσής της δηλώνει ότι θα τους ζητήσουν να πληρώνουν για να παρέχουν πρόσβαση στα σάιτ δωρεάν ανταλλαγής αρχείων στους πελάτες τους.

Μιλώντας στο συνέδριο μουσικής Midem, η Χίλαρι Ρόζεν, επικεφαλής της Ένωσης Δισκογραφικών εταιρειών της Αμερικής (RIAA) είπε ότι η Ένωση θεωρεί υπεύθυνους τους ISP για τη διαδικτυακή πειρατεία μουσικής. «Ας το παραδεχτούμε», είπε, «οι ISP γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες πρόσβασης με υψηλή ταχύτητα επειδή υπάρχει η ανταλλαγή αρχείων». Η Ρόζεν μάλιστα πρότεινε την καταβολή αντιτίμου από τους ISP, το οποίο τελικά θα επωμίζονται όσοι χρήστες χρησιμοποιούν συχνά υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων.

Τέλος, η Χίλαρι Ρόζεν επικρότησε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει δίκη στις ΗΠΑ εναντίον της Sharman Networks -υπεύθυνης για το δημοφιλές Kazaa- αν και η εταιρεία αυτή εδρεύει στην Αυστραλία.

Εν τω μεταξύ, PressPlay και ΜusicNet, δύο κοινοπραξίες δισκογραφικών εταιρειών για την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών διάθεσης μουσικής στο Διαδίκτυο, προσπαθούν να κερδίσουν την προτίμηση των υπαρχόντων χρηστών υπηρεσιών τύπου Napster. Αρνούνται να ανακοινώσουν τον αριθμό των συνδρομητών που έχουν κερδίσει μέχρι τώρα, ένα περίπου χρόνο από την έναρξη της παροχής των υπηρεσιών τους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι εκπρόσωποί τους παραδέχονται, μιλώντας στο Reuters, ότι δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστούν τις δωρεάν υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων μουσικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο