Αύξηση 10% με 15% στις παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων προβλέπει η Nokia
Ετήσια αύξηση με ρυθμό 10 με 15% παγκοσμίως των πωλήσεων συσκευών κινητής τηλεφωνίας προβλέπει για τα επόμενα χρόνια η κορυφαία εταιρεία του κλάδου, Nokia, σύμφωνα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του αμερικανικού τμήματος, Κάρι-Πέκα Βίλσκα.
Ετήσια αύξηση με ρυθμό 10 με 15% παγκοσμίως των πωλήσεων συσκευών κινητής τηλεφωνίας προβλέπει για τα επόμενα χρόνια η κορυφαία εταιρεία του κλάδου, Nokia, σύμφωνα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του αμερικανικού τμήματος, Κάρι-Πέκα Βίλσκα κατά τη διάρκεια των εργασιών του 32ου συνεδρίου των επενδυτών της Bank of America Securities.
Ο κ. Βίλσκα διευκρίνησε, παράλληλα, ότι η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στο σημερινό κύκλο αντικατάστασης από τους καταναλωτές των παλαιών συσκευών με νέες και ο οποίος προσδιορίζεται στα δυόμιση χρόνια.
«Εάν ο κύκλος αυτός μειωθεί, τότε η ανάπτυξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη» τόνισε, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι ο αριθμός των συνδρομητών σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ανέλθει, παγκοσμίως, το 2005 σε 1,5 δισεκατομμύρια.
Ο κ. Βίλσκα επαναβεβαίωσε την εκτίμηση της φιλανδικής εταιρείας για το ότι θα ελέγξει το 40% της παγκόσμιας αγοράς, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη της Nokia βασίζεται προς το παρόν στη αυξημένη ικανότητά που διαθέτει για διείσδυση στις αγορές, σε συνάρτηση με το ότι ο μέσος όρος τιμών πώλησης προϊόντων της Nokia κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις ανταγωνίστριες εταιρείες.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,