Διακυμάνσεις για Nasdaq και Dow Jones στο άνοιγμα της Παρασκευής
Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων δεν δείχνουν να αμβλύνονται.
27
Διακυμάνσεις σημειώνει η Γουόλ Στριτ την Παρασκευή, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, εν μέσω ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,07% (1,19 μονάδες), στις 1.717,43, και ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,37% (36,53 μονάδες), στις 9.871,21.
Ο Standard & Poors 500 βρίσκεται στις 1.081,94 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,09%.
Αν και η αγορά άνοιξε πτωτικά, η άνοδος των μετοχών των General Electric, Exxon Mobil και Procter & Gamble έφερε τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες σε θετικό έδαφος.
Οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα θετικά σχόλια για τον κλάδο των ημιαγωγών, αγοράζοντας τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη σε ένα περιβάλλον οικονομικής καχεξίας δεν δείχνουν να απομακρύνονται.
Παράλληλα, η «καχυποψία» των επενδυτών για τις εταιρικές λογιστικές πρακτικές συνεχίζει να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ηλεκτρονικών ειδών Circuit City Stores είναι η τελευταία μεγάλη επιχείρηση στη Γουόλ Στριτ η οποία προειδοποίησε για χαμηλότερα κέρδη, επικαλούμενη την επιβράδυνση των πωλήσεων.
Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών στηρίζουν την αδύναμη άνοδο της αγοράς, καθώς η J.P.Morgan Chase αναβάθμισε τις επενδυτικές της συστάσεις για τις μετοχές των Altera και Xilinx, όταν η τελευταία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του τέταρτου οικονομικού τριμήνου.
Ράλι κάνει και η μετοχή της TRW, μετά την έιδηση ότι η Northrop Grumman, η μεγαλύτερη παγκοσμίως κατασκευάστρια εταιρεία πολεμικών πλοίων, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταιρεία αεροναυπηγικής και αυτοκινήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]
- Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι – Όσα συνέβησαν εδώ δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο»
- Ο επόμενος πρόεδρος της Fed έχει ακόμα πολλά να αποδείξει
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής (pic)
- Η σκοτεινή πλευρά της «καινοτομίας» στο βρεφικό γάλα
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 19ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- «Το τσάμπα πέθανε» η κυνική απάντηση βουλεύτριας της ΝΔ για το δυσβάσταχτο στεγαστικό κόστος – Σφοδρές αντιδράσεις από Αντιπολίτευση
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Παντού υπάρχει ο Ταρέμι! (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-136x85.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442