Αλλαγές στη διακίνηση πετρελαιοειδών προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης
Την απελευθέρωση της πρόσβασης των πρατηριούχων στα διυλιστήρια και την τροποποίηση των διατάξεων, αναφορικά με τους όγκους των αποθηκευτικών χώρων που πρέπει να έχει μια εταιρεία εμπορίας καυσίμων, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
27
Ρυθμίσεις με τις οποίες θα απελευθερωθεί η πρόσβαση των πρατηριούχων στα διυλιστήρια και θα τροποποιηθούν οι διατάξεις για τους όγκους των αποθηκευτικών χώρων που πρέπει να έχει μια εταιρεία εμπορίας καυσίμων, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
Οι ρυθμίσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των τροποποιήσεων του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της αγοράς πετρελαιοειδών, το οποίο ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει εντός του Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για το νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί ο Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά δεν έχει ψηφιστεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση της αγοράς καυσίμων είναι επιβεβλημένη από την ΕΕ, ενώ πρόσφατα εκδόθηκε και απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που υποχρεώνει τη χώρα μας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Παράλληλα, μελετάται η κατάργηση της ημερήσιας έκδοσης του δελτίου τιμών στα καύσιμα, ενώ εξετάζεται να αυξηθεί σε 3% από 1,5%, το ποσοστό που εισπράττει το υπουργείο Ανάπτυξης από τα έσοδα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επεξεργάζεται και το νομοσχέδιο για το εγγυοδοτικό κεφάλαιο, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ενώ σε ό,τι αφορά το Γ΄ΚΠΣ, μέχρι το Μάρτιο θα έχουν προκηρυχθεί δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 250 δισ. δραχμών, οι οποίες θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ράφα: Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται και από τις δύο πλευρές του περάσματος στη νότια Γάζα
- NBA: Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο, ήττα και από τους Σέλτικς (107-79, vid)
- «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»: Στο στόχαστρο των φετινών Grammy η βία της ICE
- Νέα Πέραμος: Θρίλερ με τη δολοφονία 27χρονου – Στο μικροσκόπιο η πιθανή σύνδεση με νεκρό επιχειρηματία
- «Ξεκάθαρο πέναλτι στον Αντρέ Λουίζ από τον Μουκουντί» – Όλοι οι τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφωνούν (vid)
- Ουκρανία: Δεκαπέντε νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από ρωσικό πλήγμα – Δύο νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικό drone
- Κωνσταντέλιας: Ανησυχία στον ΠΑΟK, θα υποβληθεί σε εξετάσεις (vid)
- Τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία: Η σκληρή αλήθεια είναι ότι βλάπτει – Και όχι γιατί απειλεί τις θέσεις μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442