Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του ΧΑΑ την Παρασκευή, με το γενικό δείκτη να καταφέρνει να κρατηθεί πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 2.700 μονάδων, παρ ότι οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν.
Με απώλειες της τάξεως του 0,87% στις 2.704,12 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, σε μια συνεδρίαση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 49 δισ. δραχμές ή 145 εκατ. ευρώ.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης ρευστότητας των επενδυτών στράφηκε προς τη δημόσια εγγραφή της ΔΕΗ, η πορεία της οποίας κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική.
Οι θεσμικοί επενδυτές ρευστοποίησαν τα blue chips, αλλά και τα χαρτιά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, που έως το μέσο της συνεδρίασης κατέγραφαν κέρδη, για να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη, αλλά και ρευστότητα, προκειμένου να επανατοποθετηθούν σε χαμηλότερο επίπεδο.
Οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διόρθωσης κάτω από τις 2.700 μονάδες την επόμενη εβδομάδα, αν και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του ΧΑΑ, εφόσον δεν επιδεινωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές.
Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,74% στις 1.483,03 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε πτώση 0,41% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,03%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (0,85%) και τις υψηλότερες απώλειες οι εταιρείες Συμμετοχών (3,01%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές της Space Hellas (+17,69% στις 9.814 δρχ.), του ΟΤΕ (-2,48% στις 6.426 δρχ.) και της Κούμπας (-1,81% στις 1.854 δρχ.).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 142 ενισχύθηκαν, 162 υποχώρησαν και 79 παρέμειναν αμετάβλητες.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.