Περιορίστηκαν οι απώλειες των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων το Νοέμβριο
Βελτίωση σημείωσαν οι αποδόσεις των μετοχικών και των μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων στη διάρκεια του Νοεμβρίου, λόγω της θετικής πορείας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, περιορίζοντας έτσι τις μεγάλες απώλειες που έχουν από την αρχή του έτους.
Περιορίστηκαν το Νοέμβριο οι απώλειες που καταγράφουν από την αρχή του έτους τα μετοχικά και τα μεικτά αμοιβαία κεφάλαια, καθώς το ΧΑΑ κατέγραψε σημαντικά κέρδη στον απόηχο της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.
Συγκεκριμένα, η μέση αρνητική απόδοση των μετοχικών Α/Κ εσωτερικού που στο τέλος Οκτωβρίου είχε ανέλθει σε 28,80%, περιορίστηκε στο τέλος Νοεμβρίου σε 21,25%. Επίσης, η μέση αρνητική απόδοση στα μεικτά εσωτερικού περιορίστηκε σε 10,22% από 14,15%.
Αντίστοιχη βελτίωση παρατηρήθηκε και στις λοιπές υποκατηγορίες (εξωτερικού και διεθνών) των μετοχικών και των μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων στο τέλος Νοεμβρίου διαμορφώθηκε στα 8,329 τρισ. δρχ., αυξημένo κατά 198 δισ. δρχ. έναντι του προηγούμενου μήνα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΘΕ, η βελτίωση της εικόνας της αγοράς το Νοέμβριο οφείλεται στην καλή συμπεριφορά των μετοχικών, των μεικτών και των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, τα οποία παρουσίασαν αύξηση των ενεργητικών τους και του αριθμού των κυκλοφορούντων μεριδίων τους. Αντιθέτως, τα αμοιβαία διαχειρίσεως διαθεσίμων σημείωσαν μικρή πτώση των μεριδίων και των ενεργητικών τους.
Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το Νοέμβριο είχαν τα Α/Κ διαχείρισης διαθεσίμων (38,47% έναντι 40,59% τον Οκτώβριο) και ακολουθούν τα μετοχικά (23,1% έναντι 21,21%), τα ομολογιακά (22,72% έναντι 23,26%) και τα μεικτά (15,7% έναντι 14,95%).
Σε όλες τις κατηγορίες ,την υψηλότερη απόδοση από τις αρχές του έτους σημειώνει το Alpha Ομολογιακό (εξωτερικού) Δολαρίου με 11,27%.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.