Θέλετε να φάτε το τέλειο παγωτό; Τότε περιμένετε μερικά χρόνια ακόμη και θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάστε απαλό, μαλακό και γευστικότατο παγωτό που θα περιέχει φαγώσιμο αντιψυκτικό.
Η ανακάλυψή
Θέλετε να φάτε το τέλειο παγωτό; Τότε περιμένετε μερικά χρόνια ακόμη και θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάστε απαλό, μαλακό και γευστικότατο παγωτό που θα περιέχει φαγώσιμο αντιψυκτικό.
Η ανακάλυψή του έγινε από αμερικανό επιστήμονα που πειραματίστηκε με τις πρωτεΐνες που επιτρέπουν σε κάποια έντομα να επιζούν το κρύο του χειμώνα χωρίς να παγώνουν.
Μια άλλη τεχνική που δοκιμάζεται έχω ως βάση τη ζελατίνα, αλλά και οι δύο λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.
Εμποδίζουν τον σχηματισμό κρυστάλλων που προκαλούνται από τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Έτσι, η υφή και τα χαρακτηριστικά κάθε τροφής παραμένουν σταθερά και αποφεύγεται η καταστροφή των τροφών.