Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Μην πιστεύετε τις έρευνες

Το 2003 δημοσιεύθηκαν στην British Food Journal τα αποτελέσματα μιας έρευνας σύμφωνα με την οποία το 60% των Βρετανών προτιμά τις γενετικά τροποποιημένες τροφές, ενώ μόνο το 40% επιλέγει όσες προέρχ

[Ερωτηματολόγιο]

Το 2003 δημοσιεύθηκαν στην British Food Journal τα αποτελέσματα μιας έρευνας σύμφωνα με την οποία το 60% των Βρετανών προτιμά τις γενετικά τροποποιημένες τροφές, ενώ μόνο το 40% επιλέγει όσες προέρχονται από παραδοσιακές καλλιέργειες.

Πώς κατάφεραν οι συντάκτες να φθάσουν σε αυτό το εξωφρενικό αποτέλεσμα; Όπως αποδείχθηκε πρόσφατα ήταν πολύ απλό. Άφησαν το κοινό να διαλέξει ανάμεσα σε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι από τη μια μεριά και σκουλικιασμένο παραδοσιακό καλαμπόκι από την άλλη. Το παραδοσιακό καλαμπόκι δεν είχε βέβαια σκουλήκια αλλά φρόντισαν να βάλουν πάνω από τη θέση του προϊόντος μια πινακίδα που να υπονοεί κάτι τέτοιο.

Έτσι πέτυχαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν. Φοβεροί επιστήμονες.

http://scienceblogs.com

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο