Π. Πρωτάθλημα Ράλι (Super 1600): Έτοιμη η Fiat για τη Super 1600 δηλώνει ο Miki Biasion
O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Miki Biasion προβλέπει ότι το Fiat Punto θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία Super 1600, που εγκαινιάζει στις 22 Μαρτίου το Ράλι Καταλονίας.
O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Miki Biasion προβλέπει ότι το Fiat Punto θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία Super 1600, που εγκαινιάζει στις 22 Μαρτίου το Ράλι Καταλονίας.
Ο οδηγός, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός πίσω από το τιμόνι των θρυλικών Lancia Delta, έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες την εξέλιξη και την προετοιμασία του ιταλικού αυτοκινήτου, με το οποίο, μάλιστα, βρέθηκε και στην Ισπανία, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τελευταίες ρυθμίσεις για το Ράλι Καταλονίας. Τον επόμενο μήνα ο Ιταλός οδηγός αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας, προκειμένου να προετοιμάσει το Punto για το Ράλι Ακρόπολις.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ δυνατό, έτσι σε σκληρούς αγώνες όπως το Ακρόπολις θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Στην άσφαλτο πιστεύω ότι το αυτοκίνητο είναι καλό, αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς τις επιδόσεις των υπόλοιπων συμμετοχών δήλωσε ο Miki Biasion.
Το μειονέκτημα του Punto Super 1600 έναντι των αντιπάλων του, όπως το Citroen Saxo, είναι το αυξημένο βάρος του. Υπολογίζεται ότι θα ζυγίζει περίπου 40 κιλά επιπλέον, από 950 κιλά, που είναι και το κατώτερο όριο της κατηγορίας, και αυτός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας στα ασφάλτινα ράλι.
Ο Αυστριακός Manfred Stohl, γνωστός σε εμάς από τις συμμετοχές του στο Group N, και ο Ιταλός Andrea Dallavilla, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε τετρακίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα, θα είναι -εκτός απροόπτου- οι κορυφαίοι οδηγοί της Fiat στη νέα κατηγορία, ενώ θα πλαισιωθούν από αρκετούς οδηγούς που μετείχαν στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα Punto Kit-Car.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.