Κάτω του 2% η ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2001, προβλέπει ο Π.Σόλμπες
Ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ θα υποχωρήσει ενδεχομένως κάτω του 2%, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις ΗΠΑ θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο «μεγαλύτερο του αναμενομένου», δήλωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ, Πέντρο Σόλμπες.
28
Ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ θα υποχωρήσει ενδεχομένως κάτω του 2%, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις ΗΠΑ θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο «μεγαλύτερο του αναμενομένου», δήλωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ, Πέντρο Σόλμπες.
Μιλώντας στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο διάσκεψης που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον αντίκτυπο του κοινού νομίσματος στις υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες, ο κ. Σόλμπες είπε: «Δεν μιλώ για ύφεση, αλλά για ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος πιθανώς δεν θα ανέλθει στο 2%».
Πάντως, ο Π.Σόλμπες διευκρίνισε ότι μια νέα πρόβλεψη είναι δύσκολη προς το παρόν. Επισήμανε ότι οι αρμόδιοι για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής επέδειξαν υπερβολική εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρώπης να αντεπεξέλθει επιτυχώς στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι η άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ο προορισμός του 14% των εγαγωγών της ΕΕ.
Οι νέες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης αναμένονται εντός του Νοεμβρίου. Τον Απρίλιο, οι σχετικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για φετινό ρυθμό ανάπτυξης 2,8%· ποσοστό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γρήγορα παραδέχτηκε ότι είναι ανέφικτος στόχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Γ’)
- Συνταγή: Παπαρδέλες με λαχανικά
- ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Συγκέντρωση και πορεία προς το Μαξίμου
- Δεν είναι όλες οι πατάτες ίδιες
- Καιρός Τρίτης: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ομίχλες – Πότε αναμένεται νέα επιδείνωση
- Αίγινα: Το μαρτύριο της… βρώμικης σταγόνας
- Οκτώ έξυπνες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας – Με χρήση AI το σκανάρισμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/finn-h-o4F7IzxjGZ4-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442