Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Διατεθειμένες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα με ή χωρίς την ΟΑ οι Κυπριακές Αερογραμμές

Διατεθειμένες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα με ή χωρίς την ΟΑ οι Κυπριακές Αερογραμμές

Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα ακόμα και αν η υπόθεση της εξαγοράς της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν αποδώσει για αυτές. Σε μία τέτοια περίπτωση θα εξετάσουν άλλους εναλλακτικούς τρόπους διείσδυσης στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε η εταιρεία.

28

Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα ακόμα και αν η υπόθεση της εξαγοράς της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν αποδώσει για αυτές. Σε μία τέτοια περίπτωση θα εξετάσουν άλλους εναλλακτικούς τρόπους διείσδυσης στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε ότι γίνονται επαφές με πολλούς παράγοντες ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, δεν απέκλεισε την εκ νέου εμπλοκή της εταιρείας στην υπόθεση της Ολυμπιακής εάν γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών για κάποιες αλλαγές στις αρχικές προδιαγραφές του διαγωνισμού. Γι αυτό, η κυπριακή εταιρία ζήτησε από την σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης Credit Swiss First Boston να επιτρέψει διαφοροποίηση στα αρχικά σχέδια.

Απεργίες στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα

Τρεις 48ωρες προειδοποιητικές απεργίες στις 29 – 30 Σεπτεμβρίου, 6 – 7 Οκτωβρίου και 13 – 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει η Ένωση Συνοδών Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πορεία του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική προσφορά «της χρεωμένης, περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας AXON» για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η Ένωση Συνοδών Ολυμπιακής Αεροπλοΐας ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός καθώς «δεν αγγίζει ούτε καν το μισό του κόστους των νεοαναγερθέντος υποστέγου της τεχνικής υποστήριξης της ΟΑ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο