Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την ΑΧΟΝ Airlines για την Ολυμπιακή
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την AXON Airlines για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Βερελή, ο οποίος προανήγγειλε ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το επόμενο βήμα της διαδικασίας.
27
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την AXON Airlines για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Βερελή, ο οποίος προανήγγειλε ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το επόμενο βήμα της διαδικασίας.
Ο υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την Πέμπτη την αισιοδοξία του σχετικά με την έκβαση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΟΑ και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων.
Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν, η υπόθεση της Ολυμπιακής Αεροπορίας απέκτησε χθες νέο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται ότι μπήκαν στο παιχνίδι και δύο «ηχηρά» ονόματα του εγχώριου επιχειρείν, ο Kώστας Aγγελόπουλος και ο Παύλος Bαρδινογιάννης, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- συμπαρατάσσονται με την πλευρά της αυστραλιανής εταιρείας IAS.
Ωστόσο, αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν χθες ότι οι διαπραγματεύσεις με την AXON δεν πρόκειται να επηρεαστούν και θα συνεχιστούν ως έχουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση των Aυστραλών θα εξεταστεί μόνο στην περίπτωση που επέλθει ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την AXON.
Oι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν και την ύπαρξη εγγράφου που εστάλη στον σύμβουλο ιδιωτικοποίησης Credit Swiss First Boston για λογαριασμό των δύο Eλλήνων επιχειρηματιών, χωρίς όμως, όπως αναφέρουν, να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το ακριβές περιεχόμενο των προτάσεων. Ωστόσο, η ύπαρξη τέτοιου εγγράφου δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Credit Swiss.
Tην ίδια στιγμή πάντως, εντείνεται η φημολογία για επικείμενη υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της OA και της AXON, κάτι που τοποθετείται χρονικά είτε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα είτε μετά τη λήξη της ΔEΘ.
Πάντως, η εβδομάδα αυτή θεωρείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς έχουν αρχίσει να «σκληραίνουν» οι διαπραγματεύσεις.
Mάλιστα, πηγές προσκείμενες στην Credit Swiss, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της AXON, Θωμάς Λιακουνάκος, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετακίνητη στην πρόταση για διατήρηση του προσωπικού και αύξηση του τιμήματος εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της OA.
Πάντως, ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, γνωστοποίησε ότι η εισήγησή του για την ΟΑ θα είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να διευκρινίζει τους λόγους της νέας αυτής καθυστέρησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Αρχεία Έπσταϊν: Κραυγή αγωνίας από τα θύματα – Στα έγγραφα καταγγελίες βασανιστηρίων που αφορούν τον πρίγκιπα Άντριου
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στη Σίνδο – Τι συνέβη
- Frida Kahlo Beyond the Icon: Στο μυαλό και το έργο της Φρίντα Κάλο
- Ιαπωνία: 30 νεκροί λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων – Ανάμεσά τους γυναίκα που βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
- Απεργία στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για το leisure crafting» – Και ίσως σου αλλάξει τη ζωή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/finn-h-o4F7IzxjGZ4-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442