Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την ΑΧΟΝ Airlines για την Ολυμπιακή

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την ΑΧΟΝ Airlines για την Ολυμπιακή

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την AXON Airlines για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Βερελή, ο οποίος προανήγγειλε ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το επόμενο βήμα της διαδικασίας.

27

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την AXON Airlines για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Βερελή, ο οποίος προανήγγειλε ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το επόμενο βήμα της διαδικασίας.

Ο υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την Πέμπτη την αισιοδοξία του σχετικά με την έκβαση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΟΑ και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων.


Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν, η υπόθεση της Ολυμπιακής Αεροπορίας απέκτησε χθες νέο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται ότι μπήκαν στο παιχνίδι και δύο «ηχηρά» ονόματα του εγχώριου επιχειρείν, ο Kώστας Aγγελόπουλος και ο Παύλος Bαρδινογιάννης, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- συμπαρατάσσονται με την πλευρά της αυστραλιανής εταιρείας IAS.


Ωστόσο, αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν χθες ότι οι διαπραγματεύσεις με την AXON δεν πρόκειται να επηρεαστούν και θα συνεχιστούν ως έχουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση των Aυστραλών θα εξεταστεί μόνο στην περίπτωση που επέλθει ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την AXON.


Oι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν και την ύπαρξη εγγράφου που εστάλη στον σύμβουλο ιδιωτικοποίησης Credit Swiss First Boston για λογαριασμό των δύο Eλλήνων επιχειρηματιών, χωρίς όμως, όπως αναφέρουν, να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το ακριβές περιεχόμενο των προτάσεων. Ωστόσο, η ύπαρξη τέτοιου εγγράφου δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Credit Swiss.


Tην ίδια στιγμή πάντως, εντείνεται η φημολογία για επικείμενη υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της OA και της AXON, κάτι που τοποθετείται χρονικά είτε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα είτε μετά τη λήξη της ΔEΘ.


Πάντως, η εβδομάδα αυτή θεωρείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς έχουν αρχίσει να «σκληραίνουν» οι διαπραγματεύσεις.


Mάλιστα, πηγές προσκείμενες στην Credit Swiss, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της AXON, Θωμάς Λιακουνάκος, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετακίνητη στην πρόταση για διατήρηση του προσωπικού και αύξηση του τιμήματος εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της OA.
Πάντως, ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, γνωστοποίησε ότι η εισήγησή του για την ΟΑ θα είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να διευκρινίζει τους λόγους της νέας αυτής καθυστέρησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο