Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κέρδη για Dow Jones, απώλειες για Nasdaq την Τρίτη

Κέρδη για Dow Jones, απώλειες για Nasdaq την Τρίτη

Μεικτή εικόνα εμφάνισε την Τρίτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 36,12 μονάδες (0,36%) στις 9.985,87 και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 33,37 μονάδες (1,85%) και να διαμορφώνεται στις 1.772,06.

27

Μεικτή εικόνα εμφάνισε την Τρίτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 36,12 μονάδες (0,36%) στις 9.985,87 και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 33,37 μονάδες (1,85%) και να διαμορφώνεται στις 1.772,06.

Ο Standard & Poors 500 ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 1.138,55 μονάδες.


Ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε κέρδη, έπειτα από την υψηλότερη από την αναμενόμενη άνοδο του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας NAPM τον Αύγουστο, στοιχείο το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, σηματοδοτεί τη στροφή της αμερικανικής οικονομίας προς την ανάκαμψη.


Την άνοδο του Dow Jones, ο οποίος στη διάρκεια της συνεδρίασης «σκαρφάλωσε» πάνω από τις 10.000 μονάδες, καθοδήγησαν οι μετοχές των Wal – Mart Stores, Johnson & Johnson και AOL Time Warner.


Στον αντίποδα ο Nasdaq σημείωσε σημαντικές απώλειες, καθώς οι μετοχές των Qualcomm, Intel και Ericsson υποχώρησαν.


Μολονότι όμως η οικονομία δείχνει τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια ανάκαμψης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προβλέψεις πολλών εταιρειών για τη φετινή κερδοφορία τους δεν δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη μεγέθη.


Αυτή την εκτίμηση άλλωστε ανατανακλά και η πτώση του Standard & Poors 500 κατά 13% από τις αρχές του έτους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Hewllett – Packard κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η εξαγορά της Compaq δεν θα επιταχύνει το ρυθμό αύξησης της κερδοφορίας της.


Ανοδος στην Ευρώπη


Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Europe Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 1,89% στις 3.664 μονάδες, με «οδηγό» τις μετοχές των Telefonica, HSBC και DaimlerChrysler.


Στο Λονδίνο ο FTSE 100 «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 1,27% στις 5.379,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,95% και διαμορφώθηκε στις 4.673,98 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.208,10 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως του 2,24%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο