Τη Δευτέρα νεότερα από τους γιατρούς του ΙΚΑ
Αθήνα: Στη γενική συνέλευση των γιατρών του ΙΚΑ, τη Δευτέρα, εστιάζεται το ενδιαφέρον όλων και στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση. Την Παρασκευή οι γιατροί του Ιδρύματος είχαν συνάντηση με τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας και οι υπουργοί κατέθεσαν πέντε προτάσεις, προκειμένου να βρεθεί λύση στην κρίση. Οι γιατροί δεσμεύτηκαν να συγκαλέσουν τη Δευτέρα γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν τις προτάσεις και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσουν.
Αθήνα: Στη γενική συνέλευση των γιατρών του ΙΚΑ, τη Δευτέρα, εστιάζεται το ενδιαφέρον όλων και στην αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση. Την Παρασκευή οι γιατροί του Ιδρύματος είχαν συνάντηση με τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας και οι υπουργοί κατέθεσαν πέντε προτάσεις, προκειμένου να βρεθεί λύση στην κρίση.
Οι γιατροί δεσμεύτηκαν να συγκαλέσουν τη Δευτέρα γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν τις προτάσεις και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσουν.
Ειδικότερα, η πρώτη πρόταση προβλέπει τη δημιουργία τετραμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, της διοίκησης του ΙΚΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ, η οποία έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα εκδώσει πόρισμα για τα προβλήματα των γιατρών και την καθολική αξιοποίησή τους.
Ο κ.Γιαννίτσης, ξεκαθάρισε πάντως, ότι αυτή η επιτροπή δεν θα λειτουργήσει υπό το καθεστώς απεργιών.
Στόχος των προτάσεων είναι να βρεθούν απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα, που απασχολούν τους εργαζομένους στην υγεία, μέσα από ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο και να σταματήσουν οι απεργίες και η ταλαιπωρία των πολιτών
Στο μεταξύ, εντός των ημερών αναμένεται η δικαστική απόφαση επί της προσφυγής που κατέθεσε η διοίκηση του ΙΚΑ, με την οποία ζητά να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των γιατρών του Ιδρύματος.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Έρχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ
- Ισραηλινό πλήγμα σε ξενοδοχείο στη Βηρυτό – «Συμβάντα» σε δυο πλοία κοντά σε ΗΑΕ και Ομάν
- Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με κακάο και πορτοκάλι
- Φάρμακα παχυσαρκίας και μετά το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Το Ισραήλ βομβάρδισε ξενοδοχείο σε προάστιο της Βηρυτού
- Νεκρή 11χρονη από συντρίμμια στο Κουβέιτ
- Οι τροφές που κάνουν καλό στη μνήμη
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πρόγνωση ανά περιοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442