Επαχθείς οι όροι του διαγωνισμού, εκτιμούν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Έντονες επικρίσεις, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να προωθήσει τη δημοπρασία των αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, διατυπώνουν οι τρεις ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Έντονες επικρίσεις, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να προωθήσει τη δημοπρασία των αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, διατυπώνουν οι τρεις ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, οι εταιρείες Panafon, CosmOTE και Stet Hellas επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι οι όροι που θέτει η ΕΕΤΤ αντικατοπτρίζουν μια εισπρακτική πολιτική που κάνει αδικαιολόγητες διακρίσεις μεταξύ νεοεισερχόμενων και υφιστάμενων επιχειρήσεων.
Όπως τονίζουν οι εταιρείες:
* Δεν παρέχεται η δυνατότητα πολλαπλών γύρων διαπραγματεύσεων με αυξανόμενο τίμημα, αλλά προτείνεται μια προσφορά σε κάθε στάδιο.
* Αν οι νέοι «παίκτες» (επτά εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον) δεν προσέλθουν στον πρώτο γύρο, μειώνονται οι δημοπρατούμενες άδειες από τέσσερις σε τρεις, καθιστώντας τις νέες εταιρείες ρυθμιστές της διαδικασίας.
* Η τιμή εκκίνησης των 50 δισ. δρχ. για κάθε άδεια είναι υπέρογκη, το ίδιο και το ποσό των 1,8 δισ. δρχ. για κάθε άδεια κινητής β γενιάς.
* Η καταβολή επιπλέον τιμήματος 2% επί του τζίρου των υπηρεσιών κινητής τρίτης γενιάς θεωρείται επαχθής.
* Οι υφιστάμενες τρεις εταιρείες ζητούν αποσαφήνιση του ρόλου της ΔΕΗ στη δημοπρασία ως φορέα του Δημοσίου, ενώ ζητούν διευκρινίσεις και για τις προσφορές της Orange και της Wind, θυγατρικών της France Telecom.