Ζημιώνονται οι ΜΜΕ, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Τον κίνδυνο να ζημιωθούν αντιμετωπίζουν οι βρετανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας έχουν το μονοπώλιο της αγοράς, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Τον κίνδυνο να ζημιωθούν αντιμετωπίζουν οι βρετανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας έχουν το μονοπώλιο της αγοράς, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Όπως μεταδίδει το BBC, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ετήσιας έρευνας έδειξαν ότι οι τέσσερις βρετανικές τράπεζες περιορίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό των τιμών και τις επιλογές των μικρών επιχειρήσεων.
Περίπου το 90% του συνόλου των μικρών επιχειρήσεων έχει «κλειδωθεί» από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, δήλωσε ο Στίβεν Αλάμπριτας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων.
Τα πρώτα αποτελέσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν αποτέλεσαν έκπληξη για τις τράπεζες, σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC, ενώ έγιναν δεκτά με ικανοποίηση από τις μικρές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, ο Αλάμπριτας σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο για τις επιχειρήσεις να αλλάξουν αυτήν τη στιγμή τράπεζες -επιπλέον, είναι δύσκολη και η είσοδος στην αγορά νέων πιστωτικών ιδρυμάτων.
Το αρμόδιο βρετανικό όργανο έκρινε ότι οι μεγάλες τράπεζες ασκούν «σύνθετο μονοπώλιο», το οποίο υφίσταται όταν μια ομάδα από δύο ή περισσότερους οργανισμούς ελέγχει τουλάχιστον το ένα τέταρτο μιας αγοράς και εμποδίζει, περιορίζει ή διαστρεβλώνει τον ανταγωνισμό. Δεν έχει όμως αποφασιστεί εάν αυτό στρέφεται εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Η τελική ετυμηγορία αναμένεται να δημοσιευτεί στα μέσα Ιουνίου.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.