Εντείνονται οι πιέσεις για τη λήψη μέτρων αύξησης της παραγωγικότητας στη Βρετανία
Αυξάνονται οι πιέσεις ενώσεων εργοδοτών και εργαζομένων προς τη βρετανική κυβέρνηση, εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του προσεχούς δημοσιονομικού έτους, για την υιοθέτηση μέτρων που θα οδηγήσουν σε άνοδο της παραγωγικότητας.
Αυξάνονται οι πιέσεις ενώσεων εργοδοτών και εργαζομένων προς τη βρετανική κυβέρνηση, εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του προσεχούς δημοσιονομικού έτους, για την υιοθέτηση μέτρων που θα οδηγήσουν σε άνοδο της παραγωγικότητας.
Η Συνομοσπονδία Βρετανών Βιομηχάνων (CBI) και το Συμβούλιο Εργατικών Ενώσεων (ΤUC) υποστήριξαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι είναι αναγκαία μέτρα η παροχή φορολογικών κινήτρων καθώς και δημόσιες δαπάνες, ώστε να ενισχυθεί η παραγωγικότητα της χώρας και να γεφυρωθεί το χάσμα που τη χωρίζει στον τομέα αυτόν από τους κυριότερους ανταγωνιστές της, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι προτάσεις που διατύπωσαν εργοδότες και εργαζόμενοι, έπειτα από αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν, περιλαμβάνουν και συστάσεις για εκτεταμένα φορολογικά κίνητρα, ώστε να διατεθούν περισσότεροι πόροι σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης καθώς και για μεγαλύτερες επιχορηγήσεις προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Στην έκθεση με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων και των βιομηχάνων υπογραμμίζεται εξάλλου η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για την περιφερειακή ανάπτυξη καθώς και διενέργειας έρευνας επείγοντος χαρακτήρα για τα αίτια της βιομηχανικής αποεπένδυσης, η οποία έχει οδηγήσει σε απαξίωση των μονάδων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτυακού τόπου Bloomberg, οι αναλυτές αναμένουν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει προσεχώς φοροελαφρύνσεις και δαπάνες ύψους έξι δισ. στερλινών στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους.
Καθώς θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η διενέργεια γενικών εκλογών το Μάιο, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να προωθήσει φιλολαϊκά μέτρα που θα προβλέπουν αυξημένα κοινωνικά επιδόματα σε πολύτεκνες οικογένειες και φοροελαφρύνσεις για χαμηλά εισοδήματα. Ο βρετανικός Τύπος μάλιστα κάνει αναφορές και σε πιθανή αύξηση του βασικού μισθού κατά 10%.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.