Συνέδριο για το σακχαρώδη διαβήτη στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο10 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο "Καψής" στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πλήθους επιστημόνων και πολιτικών.
Θεσσαλονίκη: Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο10 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο «Καψής» στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πλήθους επιστημόνων και πολιτικών.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης. Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας στο «Ιπποκράτειο» Δημ.Καραμήτσος, ενώ συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες, όπως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σεξολόγος-ψυχίατρος Θάνος Ασκητής, ο παθολόγος-διαβητολόγος και πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος Χ.Μανές, ο παθολόγος-διαβητολόγος του νοσοκομείου «Υγεία» Χρ.Ζούπας και η ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Perugia, G Cassi.
Το συνέδριο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ., δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη της ομοσπονδίας, αλλά και σε όλου όσοι πάσχουν ή ενδιαφέρονται για το σακχαρώδη διαβήτη. Φιλοδοξεί μάλιστα να αποτελέσει βήμα ελεύθερου διαλόγου των εμπλεκόμενων φορέων στην ιατρική κοινότητα και την πολιτεία.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.
Το Σάββατο, στις 7:15 μ.μ. θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα: «Τι θέλουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη από πολιτεία, ιατρούς, συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς», με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη και του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Σπηλιόπουλου.
Σημειώνεται ότι σε παγκόσμια κλίμακα τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ξεπερνούν τα 150 εκατ., ενώ στη χώρα μας τα διαγνωσμένα και μόνο άτομα ξεπερνούν τις 700 χιλιάδες.
health.in.gr
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
- Κρίστι Νόεμ, η αδυσώπητη «ICE Barbie» του Ντόναλντ Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442