Η Nintendo κατηγορείται από την ΕΕ για τεχνητή αύξηση τιμών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τη M.Παρασκευή επίσημη ανακοίνωση καλώντας την ιαπωνική εταιρεία Nintendo και επτά ευρωπαϊκές επιχειρήσεις -που ασχολούνται με τη διανομή των προϊόντων της- σε απολογία, έπειτα από την έρευνα που διεξήγαγαν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με την οποία τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες αυτές ασκούσαν μονοπωλιακή πρακτική επιβάλλοντας τεχνητές αυξήσεις τιμών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τη M.Παρασκευή επίσημη ανακοίνωση καλώντας την ιαπωνική εταιρεία Nintendo και επτά ευρωπαϊκές επιχειρήσεις -που ασχολούνται με τη διανομή των προϊόντων της- σε απολογία, έπειτα από την έρευνα που διεξήγαγαν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με την οποία τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες αυτές ασκούσαν μονοπωλιακή πρακτική επιβάλλοντας τεχνητές αυξήσεις τιμών.
Η έρευνα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια έδειξε ότι σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη οι τιμές των προϊόντων της Nintendo, όπως το δημοφιλές Game Boy, ήταν διπλάσιες από ό,τι σε άλλα. Η Επιτροπή αποδίδει το γεγονός αυτό στην άσκηση ολιγοπωλιακής τακτικής από τις εταιρείες, οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεργάστηκαν εσκεμμένα προκειμένου να αποτρέψουν άλλες επιχειρήσεις από το να διαθέσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο Μάριο Μόντι, επίτροπος της ΕΕ για ζητήματα ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ως αποστολή της την προστασία των καταναλωτών από τις επιχειρηματικές τακτικές που στόχο έχουν να κρατήσουν με τεχνητό τρόπο ψηλά τις τιμές. Οι ευρωπαϊκές οικογένειες ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, και εμείς οφείλουμε να τις προστατέψουμε από το να γίνουν θύματα απάτης.
Οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες των ευρωπαϊκών Αρχών απειλούνται με τεράστια χρηματικά πρόστιμα, σε περίπτωση που τελικά κριθούν ένοχες. Τα πρόστιμα αυτά μπορούν να φτάσουν το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους, ο οποίος, στην περίπτωση της Nintendo, αγγίζει τα 3,5 δισ. δολάρια (περίπου 1 τρισ. δραχμές).
Οι επτά ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και η Nintendo έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες για να υποβάλουν γραπτά την απάντησή τους σε αυτές τις κατηγορίες, καθώς και να παραστούν στις σχετικές ακροαματικές διαδικασίες προκειμένου να αποφανθεί η Κομισιόν για την εγκυρότητα των ερευνών της.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας