Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ήχησε ξανά το 112 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια
Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία ««Μπάρμπαρα» και την Τρίτη με φαινόμενα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, αλλά και στο Νότιο Αιγαίο.
Ειδοποίηση από το 112 έλαβαν λίγο μετά τις 9:30 κάτοικοι της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, ενώ η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επελαύνει στη χώρα.
«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα από το 112.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Επικίνδυνες χιονοπτώσεις σε #Βοιωτία #Φθιώτιδα #Εύβοια
‼️ Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
— 112 Greece (@112Greece) February 7, 2023
Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις
Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία ««Μπάρμπαρα» και την Τρίτη 07/02 με φαινόμενα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, αλλά και στο Νότιο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στον Χάρτη 1, έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 07/02 προβλέπονται τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και βόρεια τμήματα της Αττικής), της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο.
Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης 08/02.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο των περιοχών όπου αναμένονται οι τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις και συγκεκριμένα στους δρόμους που επισημαίνει η υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.
Η οπτικοποίηση των καιρικών συνθηκών στους οδικούς άξονες της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας για τις πρωινές ώρες (08:00 – 11:00) της Τρίτης 07/02 παρουσιάζεται στο Χάρτη 2, όπου με μωβ χρώμα σημειώνονται οι οδικοί άξονες όπου αναμένονται οι χιονοπτώσεις.

Χάρτης 2. Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες στους οδικούς άξονες της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, όπως δίνονται στην υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr για το τρίωρο 08:00 – 11:00 της Τρίτης 07/02/2023. Οι δρόμοι χρωματίζονται με πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα, μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή, γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο και μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι.
- Ρευματοκλοπές: Στα 450 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος – Στα 60 ευρώ η επιβάρυνση ανά λογαριασμό
- Το ερώτημα που έχει διχάσει τους σταρ του Χόλιγουντ – Είναι ή δεν είναι το Die Hard χριστουγεννιάτικη ταινία;
- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά: Ευρύ φάσμα δράσεων εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές αξίες
- Οι αμοιβές των μάνατζερ εκτοξεύονται
- Καρυστιανού: Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ δεν έγινε μόνο για τον εκφοβισμό αλλά για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων ΑμεΑ
- Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους οδεύουν για τις σήραγγες των Τεμπών – Θα τις κλείσουν για 5 ώρες μόνο για τα φορτηγά
- Η ΕΕΤΑΑ έκλεισε 40 χρόνια τεχνικής υποστήριξης προς τους δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442